Brnabić: U Srbiji stvoren povoljan poslovni ambijent za strane i domaće investitore 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Beogradu, na sastanku s predsednicom američke Agencije za osiguranje depozita Jelenom Mekvilijams, da je u Srbiji stvoren povoljan poslovni ambijent za strane i domaće investitore koji će imati velikog uticaja na jačanje srpske privrede.

Na sastanku sa Mekvilijams, koja u Beogradu boravi povodom obeležavanja 30. godišnjice osnivanja Agencije za osiguranje depozita i sanaciju banaka Srbije, Brnabić je rekla da je Srbija postigla makroekonomsku stabilnost uz nisku inflacliju, stabilan devizni kurs i devizne rezerve, što zajedno obezbedjuje finansijsku sigurnost gradjana, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je kazala da potvrdu stabilnog poslovnog ambijenta predstavlja i postignut dogovor da u Srbiji bude izgradjen najveći kampus američke kompanije NCR u Evropi, navodi se u saopštenju.

Srpska premijerka je navela da njena vlada ulaže velike napore da obezbedi poslovno okruženje koje bi omogućilo mladim ljudima da ostanu da žive i rade u Srbiji, i da istovremeno olakša povratak onima koji žele da se vrate, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari