Dević: Sutkinja „rešila“ tužbu, pa otišla u Visoki savet sudstva 1Ilija Dević Foto: Stanislav Milojković

“Domaća javnost kao i evropske institucije upoznati su sa suštinom predmeta ATP “Vojvodine“ i zamršenim igrama pravosuđa koje nastoji da sprovede naloge grupe moćnika čije je cilj otimanje moje investicije”, saopštio je danas Ilija Dević, bivši vlasnik ATP Vojvodina, koji navodi da zbog toga “verovatno nikome nije čudno što se tužba odnosno revizija u postupku za nadoknadu lične štete već duže od dve godine nalazi u Vrhovnom kasacionom sudu”.

“Trebalo bi da taj sud drugostepenu presudu vrati na ponovno odlučivanje, jer je u toj fazi sud samo naveo argumente jedne i druge strane, a zaboravio da utvrdi šta su činjenice. Ja sam u martu 2019 upozorio da je sudija izvestilac Zorana Delibašić pokušala da predmet „težak“ više hiljada strana predstavi veću za samo 14 dana.

To je bio signal stručnoj javnosti da je presuda unapred doneta i da obiman materijal sutkinja nije imala nameru ni da čita. Posle tog upozorenja sve je stalo i do početka ove godine nije bilo naznaka da se išta radi u tom slučaju”, kaže Dević.

Početkom ove godine sastav veća je promenjen, sudija izvestilac ostala je ista i pet dana nakon imenovanja novog veća predočila im je ovaj predmet koji je tada i izvećan.
“Ishod još uvek nije poznat, ali je simptomatično da je Delibašić od 1. aprila član Visokog saveta sudstva, što joj obezbeđuje poziciju do kraja radnog veka. Rad na ovom predmetu bio je ulaznica za tu poziciju”, tvrdi Dević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari