Digitalizacija razvija biznis 1Foto: Reprezent

Besplatna radionica „Kako podržati mala i srednja preduzeća u 21. veku“, koju su organizovale Privredna komora Srbije i kompanija Vip mobile, održana je danas u Regionalnoj privrednoj komori Zlatiborskog okruga u Užicu.

Na konferenciji je učestvovalo više od 40 privrednika iz Užica, kojima je predstavljena i „Naša mreža“, jedina i besplatna aplikacija na tržištu Srbije, koja im omogućava da se, bez dodatnih ulaganja i potpuno onlajn, informišu, umreže i dobiju podršku za svoje poslovanje.

Uz navode da su „mala i srednja preduzeća glavni pokretač nacionalne privrede“, Vladimir Radovanović iz Centra za digitalnu transformaciju PKS je objasnio da je želja organizatora konferencije da se predstavnicima tog sektora pomogne u primeni novih tehnologija, kako bi sačuvali i razvili biznis.

Aplikacija „Naša mreža“ za sada okuplja 300 aktivnih članova i, kako je rečeno, nastala je kao odgovor na realne potrebe vlasnika malih i srednjih preduzeća i pomaže im da šire poslove, sklapaju nove poslovne saveze kroz funkcionalnost, poput digitalne nabavke, ali i da komuniciraju na srpskom jeziku.

– Članovima „Naše mreže“ besplatno se nudi baza osnovnih alata za svakodnevno vođenje posla, poput ugovora, prezentacija i obrazaca i primer je velike koristi koje nove tehnologije donose malim i srednjim preduzećima i velika je pomoć u procesu digitalizacije, objasnila je Milica Ostojić, predstavnica Vip mobile. Biznis karavan PKS i kompanije Vip mobile je posetio do sada Kruševac, Sombor, Valjevo i Užice, a uskoro će gostovati u Kraljevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari