Evropskim parama rešavaju probleme 1

Tri sandžačke opštine, Sjenica, Priboj i Prijepolje, dobiće blizu 400.000 evra za rešavanje infrastrukturnih problema.

Sredstva su dodeljena iz razvojnog programa Evropski PROGRES koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske.

Najviše sredstava,199.980 evra, dobiće opština Priboj za rekonstrukciju upravne zgrade u tamošnjem industrijskom parku. Opština Sjenica za zamenu azbestno-cementnih cevi u vodovodnoj mreži dobiće 99.947 evra. To će omogućiti da se na vodovodni sistem priključi 620 domaćinstava, 40 privatnih preduzetnika i 30 poljoprivrednih gazdinstava. Prijepoljska opština od ovog donatora dobija 91.701 evra za rekonstrukciju sportske hale i nabavku opreme

Sve tri lokalne samouprave obavezne su da za realizaciju ovih projekata obezbede i sopstvena sredstva. Opština Priboj učestvovaće sa 22.220 evra, Sjenica obezbeđuje 21.203 i 10.189 evra obaveza je prijepoljske opštine.

Ovaj donator je za projekte podrške razvoja lokalne infrastrukture izdvojio više od 1,5 miliona evra. Sredstva je dobilo 14 lokalnih samouprava u jugozapadnoj i jugoistočnoj Srbiji. Inače, razvojni program Evropski PROGRES svoje aktivnosti realizuje u 34 opštine jugozapadne i jugoistočne Srbije. EU i Vlada Švajcarske su za finansiranje svih programskih aktivnosti obezbedili ukupno 24,46 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari