Milošević: Penzionerima dat novac iz političkih razloga (VIDEO) 1Foto: Danas Online

Urednik ekonomske rubrike lista Danas Aleksandar Milošević, odgovarajući na pitanja građana sa Tvitera, izjavio je da novac koji je obećan penzionerima nema nikakve veze sa ekonomijom.

„Penzioneri su kategorija koja uopšte nije ugrožena tokom ove korone. Njihova primanja su najstabilnija, neće se smanjivati i sigurno neće ostati bez njih. Novac koji je njima dat je iz političkih razloga, ili eventualno socijalnih razloga, ali nema veze sa ekonomijom niti koronom“, rekao je Milošević.

On je objasnio da će ekonomski efekti postojati kada se novac potroši, ali sigurno ne dugoročno. Sa druge strane, pomoć medicinskim radnicima, što takođe nema ekonomska opravdanja, jeste politika pomoći najugroženijima u pandemiji.

„Što se tiče subvencija turizmu, to je imalo svoje opravdanje, svoj efekat. Zapravo su subvencije bile od ekstremne koristi našoj privredi i sprečile da ljudi ostaju bez posla“, objasnio je Milošević.

Prema njegovim rečima, za ugostitelje niko u Evropi ili svetu nema dobro rešenje.

„Jedino što može da se uradi i što se svuda radi, jeste da se daju subvencije za radna mesta. To je ono što mi radimo. Određene zemlje koje imaju veliki udeo turizma u BDP-u su pribegle smanjivanju BDP-a na turizam. U Srbiji, međutim, iako postoji takav predlog, to ne bi bilo dobro rešenje“, rekao je Milošević.

On je dodao da bi se na ovaj način trajno smanjili prihodi, dok je kriza u turizmu izazvana pandemijom korona virusa privremen problem.

Šta misli o porezu za frilensere, kakve posledice će odnos SAD prema kompaniji Huawei ostaviti na domaćem terenu s obzirom na Vašingtonski sporazum i da li očekuje da će nabavka vakcina biti transparentna, saznajte na zvaničnom Instagram profilu Danasa – @danas.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari