Ministarstvo podržalo Projekat za očuvanje javnih česmi u Zaječaru 1Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministarstvo rudarstva i energetike podržalo Projekat za očuvanje, legalizaciju, revitalizaciju i zaštitu javnih arteskih česmi u Zaječaru, saopšteno je iz tog ministarstva nakon sastanka ministra Aleksandra Antića sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i predstavnicima Udruženja „Za česme“.

Izdao sam nalog da predstavnici Ministarstva u saradnji sa projektnim timom iz Zaječara, nađu rešenja koja su održiva i u najboljem interesu očuvanja arteskih česmi i vodnih resursa regiona. Cilj je da naprave uputstvo i analizu postojećeg stanja sa predloženim rešenjima za efikasno sprovođenje zakonskih procedura u vezi sa očuvanjem i zaštitom arteskih česama i prirodnih vodnih resursa, kazao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Na sastanku je dogovoreno da već naredne nedelje stručni tim ministarstva dođe u Zaječar i sagleda konkretne modalitete za otpočinjanje postupka legalizacije i revitalizacije arteskih česmi na teritoriji Grada. Inače, Zaječar je specifičan po tome što ima najveći broj arteskih česmi po glavi stanovnika u svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari