Foto: Mlekarska škola-Nedimovic i Skot

Ovaj dvodnevni sajam su organizovale Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Asocijacija za promociju srpske hrane sa ciljem da se srpska i regionalna prehrambena industrija približi inostranim kupcima.

Sajam su  otvorili ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i američki ambasador u Srbiji Majkla Skot koji su imali priliku da degustiraju pirotski brend i lično se uvere u kvalitet. Takođe, imali su priliku da čuju priču o istorijatu pirotskog kačkavalja, tradiciji, načinu proizvodnje, kako i o Mlekarskoj školi koja je ovlašćeni proizvođač ovog brenda.

Profesor u Mlekarskoj školi Aleksandar Mančić koji je i šef proizvodnje, kaže da je ovo bila izuzetna prilika da se na jednom mestu nađu najznačajniji proizvođači prehrambenih artikala na Balkanu.

 „Velika je čast da je Mlekarska škola prepoznata kao proizvođač vrhunskog brenda i sam poziv za učešće na Sajmu je veliki benefit za našu školu. Osvojili smo nova tržišta, otvorili vrata eminentnih prehrambenih firmi za učenike Mlekarske škole. Izuzetna predavanja vrhunskih predavača iz celog sveta, druženje i razmena iskustava sa proizvođačima, uspostavljanje dogovora oko stručnog usavršavanja i posete učenika Mlekarske škole su samo neke od pozitivnih stvari za Mlekarsku školu i grad Pirot.“,rekao je Mancic.

Na Sajmu su proizvođači predstavili svoje najnovije proizvode od voća, povrća, mesa i mleka. Okupilo se preko 80 najznačajnijih proizvođača iz Srbije i jugoistočne Evrope .

slika Mlekarske škole-Nedimovic i Skot