Nikolić: Srbija je zainteresovana za snažnije prisustvo ruskog kapitala 1Foto: EPA/ Ivan Sekretarev POOL

Srbija je zainteresovana za snažnije prisustvo ruskog kapitala i veće učešće u procesu privatizacije u Srbiji, izjavio je danas u Moskvi predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić u razgovoru sa potpredsednikom Rusije Dmitrijem Rogozinom.

Rusija mora biti strateški i ekonomski prisutna u Srbiji, mi možemo i moramo snažnije da sarađujemo, naglasio je Nikolić koji je pozvao rusku stranu da bude aktivnija u predlaganju zajedničkih projekata.

U saopštenju se navodi da je Nikolić istakao i da bi poboljšanje položaja srpskih radnika u Rusiji, kao i mogućnost zapošljavanja srpskih studenata u Rusiji nakon završetka njihovih studija, predstavljalo značajan korak u pravcu investiranja u budućnost naših odnosa.

Rogozin je pozvao srpske zvaničnike da uspostavljaju češće direktne kontakte sa ruskim zvaničnicima kako bi se unapređivala privredna saradnja dve države.

On se saglasio sa Nikolićem da rusko-srpska ekonomska saradnja može dostići kvalitativno viši nivo, ističući da lično podržava veće prisustvo srpskih privrednika i srpskih radnika na ruskom tržištu, navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari