Mali: Novi aranžman sa MMF-om sledeće nedelje 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će Vlada sledeće nedelje prihvatiti novi aranžman sa MMF-om.

On je na Kopaonik biznis forumu istakao da neće tražiti novac, već će to biti savetodavni aranžman koji će dati kredibilitet ekonomskoj politici Vlade.

Bord MMF-a trebalo bi da usvoji aranžman u junu na redovnom sastanku.

„Naredne nedelje program usvajamo mi, u junu na Bordu direktora usvaja i MMF. Pri tome ne tražimo ni dinar od njih, jer se ovde radi o instrumentu savetodavnog karaktera“, kazao je Mali na Kopaonik biznis forumu koji se održava u Beogradu zbog pandemije.

Kako je objasnio, saradnja sa tom međunarodnom finansijskom institucijom se nastavlja, zato što je Srbiji neophodna zbog kredibiliteta i „jer nam treba podrška MMF-a“.

„Želimo da idemo napred i da uz njihovu podršku, dodatno nastavimo i razvijemo reforme koje smo već pokrenuli“, istakao je Mali.

On je ukazao i da se država u protekla dva meseca potrudila da definiše osnovne razvojne i reformske ciljeve, koji se odnose na reforme javnih preduzeća, nastavak reformi Poreske uprave i na zelenu agendu, kao i svega što treba da doprinese boljem i efikasnijem funkcionisanju domaće ekonomije i podizanju životnog standarda građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari