Podrška za domaće preduzetništvo 1Foto: OTP

Inicijativa Generator dobrih dela podržava socijalno preduzetništvo i proizvođače koji u okviru njega stvaraju.

OTP banka se pionirski posvetila digitalizaciji i inovacijama, predvodeći promene u svom poslovanju kako bi odgovorila na zahteve klijenata u digitalnom dobu, ali i podržavajući preduzetnike na tom istom putu.

Generator

Radi jačanja konkurentnosti srpskog preduzetništva i podsticanja ove grane, u 2017. godini pokrenut je Generator – platforma koja pod jednim krovom okuplja inicijative i aktivnosti koje podstiču inovativne preduzetničke poduhvate.

Pod sloganom „Priključi se“ prvi konkurs Generator podržao je 40 preduzetničkih inovacija kroz finansijsku podršku, promociju i mentorstvo. Skoro 800 inovatora prijavilo je svoje ideje a pobedniku je pripalo milion dinara.

Dobri rezultati obezbedili su na nastavak Generatora i u 2018. godini, kada je banka nagradila one koji stvaraju budućnost kroz konkurs Generator Fluo za najbolje studentske preduzetničke inovacije.

Podsećamo:

OTP Grupa je u septembru 2019. godine uspešno realizovala kupovinu banke Societe Generale Srbija, koja od tada posluje kao OTP banka Srbija. Spajanjem OTP i Vojvođanske banke koje je planirano za 2021. godinu, očekuje se stvaranje vodeće bankarske institucije na srpskom tržištu po visini aktive, broju ekspozitura i portfoliju kredita i depozita.

Generator 2019

Generator 2.0 u protekloj godini je bio namenjen malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima koji se ne plaše promena i imaju potencijal da digitalno transformišu svoje poslovanje. Od 116 prijavljenih, tri mala porodična preduzeća osvojila su: digitalnu transformaciju koja podrazumeva konsultantsku podršku u transformaciji poslovanja korišćenjem digitalnih tehnologija, implementaciju jedne od predloženih preporuka u vrednosti do 5.000 evra, marketinški preobražaj i medijsku kampanju.

Generator dobrih dela

https://youtu.be/fX0N9eiOOzA

Ova inicijativa u okviru projekta Generator podržava socijalno preduzetništvo i proizvođače koji u okviru njega stvaraju. Šest proizvođača imalo je priliku da se predstavi zaposlenima banke, i tako poveća vidljivost svojih proizvoda i različitih društveno osetljivih kategorija za koje se zalažu.

Upoznajte ih i vi:

Evo ruka, specijaliteti njihove održive poljoprivrede su: sušeni paradajz u maslinovom ulju, ajvar, džem. Oni su udruženje roditelja i prijatelja dece sa smetnjama u razvoju koje neguje društveni aktivizam i povezivanje zajednice.

Radanska ruža, socijalno preduzeće koje zapošljava žene iz marginalnih grupa. Voće i povrće biraju i prerađuju ručno, na običnim šporetima u velikoj zajedničkoj kuhinji. Po tradiciji i starim receptima, džem, slatko, ajvar proizvode bez konzervanasa i drugih dodataka, pasterizuju i pakuju u staklenoj ambalaži.

ZaDruga, Agro Iris je društveno odgovorno preduzeće koje pomaže male i srednje poljoprivredne proizvođače iz ruralnih sredina, tako što od njih nabavlja sirovine. Sušena šljiva, cvekla, kruška su ZaDruga prozvodi, za koje kažu da je najzdravija užina.

Bagel Бејгл je mesto za uživanje uz neverovatan ukus svetski poznatog peciva. Njihova radnja, ljudi i koncept se više od 12 godina bore protiv trgovine ljudima, a za društvo ravnopravnih, koje promoviše različitost i solidarnost.

Super bake je grupa penzionerki i baka koja s ljubavlju deli sa zajednicom tradicionalne poslastice. Tim Super Baka je tu za sve one kojima nedostaje druženje ili nostalgičan ukus iz prošlosti, kada nije bilo veštačkih ukusa, aroma, boja.

Kuhinja na točkovima pomaže mlade sa intelektualnim smetnjama i slabo pokretne, starije osobe. Ona vrši usluge svakodnevne dostave kvalitetnih obroka na kućne adrese svima kojima je potrebna redovna ishrana, koju ne mogu ili nemaju vremena sami sebi da obezbede.

Investiranjem u domaće tržište OTP banka veruje da će doprineti celokupnoj slici inovacija u Srbiji i podići svest o važnosti digitalizacije koja može doneti nebrojene prilike za rast i razvoj onima koji su hrabri i voljni da se menjaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari