Poslodavci ponudili više od 450 slobodnih mesta 1Foto: Z. Panić

Na današnjem Sajmu zapošljavanja u Pirotu, 36 poslodavaca ponudilo je više od 450 slobodnoh radnih mesta a najviše se traže tekstilni radnici.

Ovaj Sajam je organizovala Filijala NSZ. Prema rečima direktora Filijale Dragan Jenaćkovića, Sajam je izazvao veliko intreresovanje kompanija koje traže radnike I nezaposlenkih osoba koji traže posao.

– Najviše radnika se traži u oblasti tekstilne indsutrije, ali se traže i  mlekari, gradjevinski radnici, vozači, profesionalni vojnici. Osim kompanija iz Pirotskog okruga učestvuju i firme iz Subotice, Kragujevca i Niša, Ovo je trideseti, jubilarni Sajam koji organizujemo- kaže Jenaćković.

Direktor fabrike „E Miroljo“ Todor Georgijev koja ima pogone u Pirotu i Dimitrovgradu kaže da ova tekstilna fabrika ima potrebe za oko 200 radnika u oba grada.

Prema poslednjim podacima  na evidenciji Fililane NSZ u Pirotu  9.500 nezaposlenih u Pirotskom okrugu. Od toga broja u Pirotu su bez posla 5.743, u Beloj Palanci 1.500, u Babušnici 1.122 i u Dimitrovgradu 1.240 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari