Potpisivanje ugovora o zemljištu za kinesku investiciju od 800 miliona evra 1Zrenjanin: Priprema zemljišta za kinskog investitora Foto: Screenshot

Direktor Republičke direkcije za imovinu Srbije Jovan Vorkapić potpisaće sutra, 28. marta, ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u Slobodnoj zoni Zrenjanin sa vlasnikom kineske kompanije “Shandong Linglong Tire Co, Ltd” saopštila je Vlada Srbije.

Ugovor se propisuje u Gradskoj upravi Zrenjanina. Reč je o ugovoru o otuđenju nepokretnosti bez naknade, koja se nalazi u Zrenjaninu. Srbija će, na osnovu zaključka Vlade RS, kineskom investitoru za potrebe izgradnje fabrike, preneti 97 hektara građevinskog zemljišta, navodi se u saopštenju.

Kompanija „Sandong Linglong Tire Co, Ltd“ će u osnivanje nove fabrike prenumatika uložiti 800 miliona evra. Fabrika će prevenstveno proizvoditi radijalne pneumatike za putnička vozila, visokih performansi, zatim prenumatike za kamione, autobuse, poljoprivredne prenumatike i preumatike za korišćenje izvan trasiranih puteva.

Projekat će biti završen u roku od sedam godina, planirano je zapošljavanje 1.500 radnika, od čega će 1200 radnih mesta biti otvoreno za lokalno stanovništvo, dok će 300 radnih mesta biti popunjeno iz matične kineske firme, za potrebe instalacije opreme, probnog rada i obuke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari