Foto: Promo

Fokus je usmeren na segment tzv. “big data” analitike (Gauss Algorithmics), filijale budućnosti (Moxtra), plaćanja i transakcije (SONECT), RegTech (360kompany), kao i na bankarsko poslovanje za mala i srednja preduzeća (Asteria). Tokom faze provere koncepta, razvijeno je pet pilot projekata koji su uspešno testirani u Austriji i na četiri tržišta srednje i istočne Evrope.

Nastavićemo uspešnu saradnju koju smo započeli projektom “Elevator Lab”. Sada iz pilot faze prelazimo u fazu implementacije i planiramo da ove inovacije stavimo na trajno raspolaganje našoj bazi od 16,5 miliona klijenata u Austriji i u srednjoj i istočnoj Evropi. Naša organizacija stekla je vredno iskustvo kroz platformu “Elevator Lab”, što nam danas pomaže da budemo idealno pozicionirani za bankarsko poslovanje sutrašnjice”, objašnjava dalje korake Johan Štrobl (Strobl), predsednik RBI.

Elevator Lab započinje drugi krug 1. maja 2018.

Uspeh i iskustva iz projekta “Elevator Lab” potvrdili su da je RBI donela ispravnu odluku otvarajući se saradnji sa startapovima. Zbog toga će RBI grupacija započeti drugi krug aplikacija 1. maja 2018. godine. Ovog puta novina je da će sedam banaka RBI mreže targetirati finansijsko-tehnološke ekosisteme na svojim tržištima putem regionalnih „Elevator Lab izazova“. Pored startap radionice tokom posete Elevator Lab-u u Beču, dobitnici će osvojiti i priliku da učestvuju u polufinalu projekta Elevator Lab-a širom grupacije uz šansu da budu pozvani u Beč na finale najboljih 15 projekata u septembru 2018. godine.

Više o startapu 360kompany: www.kompany.com | Austrija

Više o startapu Asteria (www.asteriainc.se) | Švedska

Više o startapu Gauss Algorithmic (www.gaussalgo.com) | Češka Republika

Više o startapu Moxtra (www.moxtra.com) | SAD

Više o startapu SONECT (www.sonect.ch) | Švajcarska

PROMO TEKST