Referendum o Rio Tintu bez konsultacije stručnjaka neodrživ

Da li o izgradnji rudnika litijuma u okolini Loznice treba da odluče građani većinskim izjašnjavanjem

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Samo neka rio tinto spremi po 3000din za glas i neka ne brine. Mi odavno prodajemo veru za veceru

  2. Molim vas, kakve su ovo gluposti. Dok Studija uticaja na životnu sredinu nije ni završena naš narod sve zna, da će se sve zagaditi, da je ovo neisplativobi štetno za Srbiju itd. Zašto lepo ne kažete da ste uvukli jedan svetski projekat u blato srpske politike.

  3. Srbiji nisu ni potrebne nikakve institucije niti strucnjaci, pravnici, lekari, inzenjeri. Preovladalo je misljenje da je za sve dovoljna ulica i vecina. To je takav pad svih vrednosti jednog drustva, gde se ne ceni znanje, strucnost i kultura, a ceni se populizam nemorala. Kako obican gradjanin moze da odlucuje o necemu za sta je potrebno ogromno strucno znanje i jos toliko iskustvo. Ne secam se da je iko sa Rudarsko-Geoloskog fakulteta pitan sta misli i da li postoji dovoljno informacija da bi neko od najstrucnijih autoriteta sa te institucije dao svoje misljenje.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Ekonomija

vetropark

Ostvarivanje zelene agende u predviđenom roku teško dostižno

Kako bi se ostvarili ciljevi proklamovani zelenom agendom, koja predviđa da Srbija do 2040. godine proizvodi 40 odsto električne i toplotne energije iz obnovljivih izvora, nadležni najavljuju nova ulaganja u domaći energetski sektor, međutim ako se analizira dokle se na tom planu dosad stiglo, teško je očekivati da se najavljeno može ostvariti do postavljenog roka.

Naslovna strana

27. septembar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.