Sindikat: Nisu nastavljeni pregovori o povećanju plata vaspitačima 1Foto: Dejana Majstorović

Zaposlenima u predškolskim ustanovama još nisu povećane plate za devet odsto i pregovori na tu temu nisu nastavljeni, iako je to dogovoreno na sastanku 25. januara u Ministarstvu prosvete, saopštio je danas Sindikat obrazovanja Srbije.

Sindikat je u saopštenju naveo da je 25. januara dogovoreno da se pregovori o povećanju zarada u predškolskom obrazovanju nastave u narednih deset dana, ali da se to nije dogodilo.

Zbog toga su juče upućeni dopisi premijerki Ani Brnabić i ministrima prosvete, finanasija i državne uprave u kojima ih Sindikat poziva da hitno obavežu lokalne samouprave da zaposlenima u predškolskim ustanovama obezbede povećanje zarada.

U saopštenju Sindikat podseća da je na sastanku 25. januara konstatovano da je prema zaposlenima u predškolskim ustanovama učinjena nepravda jer je za njih predviđeno povećanje plata od sedam odsto, a ne od devet odsto kao i za sve ostale u sistemu obrazovanja.

Ukoliko se pregovori ne nastave iz Sindikata obrazovanja Srbije su poručili da će zaposleni u predškolskim ustanovama biti prinuđeni da svoja prava ostvare sudskim putem, jer je prekršen Zakon o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari