Stojanović: Nema razloga za štrajk 1Foto: Dejana Majstorović (Arhiva)

Ne postoji nijedan opravdan razlog za štrajk Ugovorne taksi komore, u pitanju je lična promocija i pozicioniranje ovog udruženja na tržištu taksista“, izjavio je Saša Stojanović, pomoćnik ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, TV Prva.

On je istakao da su predstavnici taksi komore sve do juče učestvovali na sastancima Radne grupe za izradu Nacrta izmena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i da je apsolutna laž da im juče nije dozvoljeno da prisustvuju sastanku.

„Dopisom od 27. Aprila, koji su uputili svojim članovima, iskazali su zadovoljstvo izmenama koje smo obrazložili, rekavši da će sačekati sledeći sastanak Radne grupe na kojem se juče nisu pojavili“.

„Ono što je sporno jeste da su tražili da se ne daju veća ovlašćenja komunalnoj policiji, čime bi se kontrolisao nelegalan rad taksista, što je u koliziji sa onim za šta se oni deklarativno zalažu, a to je suzbijanje nelegalnog rada taksista. To nije razlog da izostanete sa sastanka i da pravite ovakav haos u saobraćaju po gradu“, rekao je Stojanović.

On je pojasnio i da aplikacija CarGo ne može da funkcioniše na način na koji funkcioniše.

„Digitalna aplikacija kojom se povezuje usluga pružanja prevoza putnika licima koja nemaju odobrenje za obavljanje taksi delatnosti nije moguća. CarGo je pokušao da provuče to pravdanjem da vrše uslugu limo servisa, međutim limo servi nije to što CarGo radi. Ne može niko sa digitalnom aplikacijom da povezuje korisnike taksi usluga i vrši taksi prevoz, ukoliko nema odobrenje za taksi prevoz“, rekao je Stojanović.

On je dodao da u radu Radne grupe za izradu Nacrta izmena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koju je formiralo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, učestvuju predstavnici najznačajnijih nacionalnih i lokalnih taksi udruženja.

Kako je rekao, oni imaju priliku da svojim predlozima doprinesu izradi kvalitetnijeg propisa.

„Imamo redovne sastanke, i to je jedino mesto gde možemo da razgovaramo, na ulici nećemo razgovarati“, rekao je Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari