U šabačkoj industrijskoj zoni radi 31 kompanija, od toga 11 italijanskih 1

U Šapcu već godinama posluje 11 italijanskih kompanija, privučene dobrim uslovima za poslovanje.

U šabačkoj industrijskoj zoni radi više od četiri hiljade zaposlenih, u 31 kompaniji koje su kupile 150 hektara zemljišta. Za buduće investitore ima još 250 hektara potpuno infrastrukturno opremljenog zemljišta u Severozapadnoj radnoj zoni.

Među prvima, pre devet godina, došla je firma Veskovini, koja proizvodi delove za auto industriju, pored ostalih i za kragujevački Fijat. U njoj je zaposleno više od 60 radnika, a i tokom pandemije otvoren je konkurs za nova radna mesta mašinske struke.

– Tokom ove krize nismo otpustili nijednog radnika, što govori o stabilnosti proizvodnje. Imali smo kraći prekid od dve nedelje zbog nemogućnosti da se snabdemo sirovinama iz Italije, ali smo uspeli ponovo da normalizujemo proizvodnju. Doduše, radimo smanjenim kapacitetom i zbog mera zaštite. Ovde je otvorena i slobodna carinska zona koja nam umnogome olakšava poslovanje, kaže Aleksandar Mladenović, direktor proizvodnje u Veskoviniju.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je ovu fabriku i ukazao na privlačne uslove za investiranje.

– Pre šest godina u Šapcu je bilo zaposleno 29.000 radnika, a danas imamo već 40.000 radnika, najviše u istoriji grada. Učinili smo sve što je bilo moguće da tokom epidemije proizvodnja i svaki drugi proces rada bude održan da bi se zadržala radna mesta, ističe Zelenović.

Inače, „Fajnenšel tajms“ dva puta uzastopno je Šabac svrstao u deset top destinacije za investiranje. Takođe, i NALED je nagradio Šabac zbog povoljnog privrednog ambijenta i efikasnosti lokalne samouprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari