Vuletić: Zašto Ministarstvo iznosi neistine? 1Foto: Mohammad Danish

Dana 18.12.2020. godine, u vašem listu, objavljen je tekst Ministarstva rudarstva i energetike u kome, samo iz njima znanog razloga, objavljuju potpunu i besmislenu laž – da je meni direktor Srbijagasa dao nekakav automobil na korišćenje.

Pošto to nije tačno, a što se može vrlo lako proveriti, ne znam zašto je Ministarstvu potrebno da izmišlja i iznosi neistine? Ovo predstavlja jedan nizak, a na žalost danas uobičajen, pokušaj moralne diskreditacije nekoga čiji se stavovi ne poklapaju sa voljom Ministarstva – kaže Vojislav Vuletić, predsednik Skupštine udruženja za gas.

Podsetimo, Ministarstvo energetike reagovalo je na tekst objavljen u Danasu pod naslovom „Ministarki Mihajlović ustupak, Bajatoviću i dalje fotelja“ u kome je Vuletić kao sagovornik izneo svoj stručni stav da su najavljene reforme u Srbijagasu kozmetičke i uverenje da direktor tog javnog preduzeća neće biti smenjen. Iz Ministarstva su tvrdili suprotno, da je reč o stvarnom razdvajanju delatnosti transporta i distribucije gasa iz sastava matičnog preduzeća, što do sada nije urađeno, kao i da direktor Srbijagasa obezbeđuje podršku stručnjaka tako što plaća troškove udruženja i automobil predsedniku.

– Time Ministarstvo insinuira da su moji stavovi posledica postojanja nekakvih finansijskih interesa i zavisnosti, što je neistina i uvreda. Bahatost i izmišljanje ne doprinose dobrim odnosima u našem društvu. Ako državni organ Republike Srbije, Ministarstvo rudarstva i energetike misli da lažima može da bude ubedljivije u iznošenju svojih stavova, greši – navodi Vuletić u pisanom reagovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari