Agencija za privatizaciju i Savez samostalnih sindikata, fabriku boja Zorka kolor, svrstali su u grupu najuspešnije privatizovanih firmi u Srbiji. Među prvim šabačkim prodatim fabrikama, nekadašnja Zorka boje dostigla je cenu od 240 miliona dinara uz obaveznu investiciju od 1,5 miliona evra u narednih pet godina.

Agencija za privatizaciju i Savez samostalnih sindikata, fabriku boja Zorka kolor, svrstali su u grupu najuspešnije privatizovanih firmi u Srbiji. Među prvim šabačkim prodatim fabrikama, nekadašnja Zorka boje dostigla je cenu od 240 miliona dinara uz obaveznu investiciju od 1,5 miliona evra u narednih pet godina. Samo posle godinu dana ova investicija je realizovana, a do sada ukupno je u razvoj preduzeća uloženo šest miliona evra. Od nekadašnjih 150 zaposlenih oko 40 radnika je uzelo otpremnine ili su otišli u penziju a zaposleno je 30 novih.
-Strategija je bila oslanjanje na mlađe kadrove, što se pokazalo kao ispravan potez. Prava ulaganja tek predstoje jer u ovoj godini počinjemo izgradnju nove fabrike za proizvodnju boja i lakova koja će biti potpuno automatizovana. Mi smo jedna od retkih firmi koja je dovela stručnjake iz inostrastva, i to iz skandinavskih zemalja koje su lideri u ovoj oblasti – kaže za Danas novi vlasnik fabrike Miroslav Aleksić.
Uskoro se očekuje i strateško povezivanje sa makedonskom firmom Alkaloid-Premazi čime bi se investicije proširile van granica zemlje. Uspešno su realizovani i prvi izvozni poslovi u Mađarsku pa se uz očekivani rast proizvodnje od 30 odsto očekuje da trećina robe bude plasirana na inostranom tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari