Za Jugoremediju nema kupaca 1Foto: M.P.

Sedma prodaja zrenjaninske fabrike lekova „Jugoremedija“ AD u bankrotu nije ni održana 9. avgusta jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Niko nije otkupio konkursnu dokumentaciju, iako je bilo najave da ima zainteresovanih kupaca. Na sedmoj prodaji početna cena za zrenjaninsku farmaceutsku kuću, koja je u stečaju od decembra 2012. godine, bila je 800 miliona dinara.

Fabrika se prodaje kao pravno lice a njenu imovinu čine industrijski kompleks u Zrenjaninu, 24 žiga, koji su intelektualna svojina, 28 motornih vozila, oprema i inventar.

Kada je pred Privrednim sudom u Zrenjaninu 27. decembra 2012. uveden stečaj, navedeno je da dugovi fabrike premašuju njenu vrednost iako u konačan bilans nisu unete licence.

Pokušaji malih akcionara i zainteresovanih poverenika iz redova bivših radnika da podrže predloženi plan reorganizacije nije uspeo. Fabrika je neko vreme bila u zakupu, da bi je na kraju i zakupac, novosadska firma Union medic, napustio.

Usledio je bankrot 2016. a u aprilu 2017. godine je procenjeno da imovina vredi 32 miliona evra, ili četiri milijarde dinara. Odbor poverilaca prihvatio je da se Jugoremedija ponudi na prodaju, ali su dosadašnji pokušaji bili bez rezultata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari