Zoran Babić i dalje direktor Koridora Srbije 1Foto: FoNet/ MGSI

Iako je pre više od mesec i po dana vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije, Zoran Babić, podneo ostavku, to još uvek nije zvanično evidentirano.

I na sajtu Agencije za privredne registre i na portalu preduzeća navedeno je da funkciju v. d. prvog čoveka on još uvek obavlja, a kada će se sa tog mesta povući, ne zna se. Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, pitanje njegove ostavke „prošlo je Skupštinu preduzeća“, koju inače čini pet državnih predstavnika koje je imenovala Vlada.

Međutim, iz kabineta premijerke, kao ni iz preduzeća Koridori Srbije, juče nismo dobili odgovor zašto još uvek nije imenovan novi vršilac dužnosti i kada će biti.

Babić je 1. februara, nekoliko dana posle stravične saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna žena, a izazvao ju je automobil u kome se on vozio, najavio da podnosi ostavku na funkciju direktora. To je istovremeno potvrdio i ministar policije Nebojša Stefanović, ali se ne zna tačno u kom svojstvu – kao ministar, potpredsednik Vlade ili je to saopštio kao stav Srpske napredne stranke.

Stefanović je tada izjavio da je to moralni čin Babića, jer on nije vozio i nema direktnu odgovornost za saobraćajku. Ali, osim te odgovornosti, u javnosti se uveliko „vrtelo“ to što „škoda superb“ nije ni bila vlasništvo Koridora Srbije, već bugarske firme Trejs grup, angažovane na deonici Niš – Dimitrovgrad.

Iz Koridora su tvrdili da je „uobičajena praksa u međunarodnim ugovorima u celoj Evropi i svetu“ da izvođač radova mora da obezbedi nadzornom organu, u ovom slučaju Koridorima Srbije, opremu i vozila kojima će kontrolisati radove.

Tvrdili su i da tek po okončanju posla, vozilo postaje vlasništvo investitora. To zapravo znači da se uz sve ono što na tenderu ponude kao cenu po kojoj će naplatiti radove, učesnici pristaju i da investitoru poklone automobil i opremu, što ne ulazi ni u kakvu evidenciju. Inače, za takvu praksu malo ko je i od stručnjaka u Srbiji čuo, a priču da tu nešto nije u redu, i da je to pravi razlog za ostavku, podgrejale su i spekulacije da je bugarska firma Trejs, zapravo u vlasništvu Dragoslava Kosmajca, što niko od nadležnih nije demantovao ni potvrdio.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

22 reagovanja na “Zoran Babić i dalje direktor Koridora Srbije”

  1. Sramota šta se dešava u ovoj zemlji ,članovi NAZADNE stranke kao da su vencani za radno mjesto, ubijena žena sakriven snimak kamerama, e zbog toga i takvih stvari si ce u prošlost 13. 04.

    • Banda sns još jaše iako je ogrezla u kriminalu, a vučić se na taj način ruga narodu koji uništava. Ubijaju, kradu, lažu, vređaju i politički napreduju: babić, gašić, jeličić, simonović,vulin, lončar…i naravno vučić. Koga bi još i kako trebalo da ubije ovaj zadrigli babić da bi bio u zatvoru? Ili koga još da likvidira simonović u Grockoj, ili jeličić da napastvuje u Brusu i okolini, ili da izvređaju gašić i lončar, ili još kolilo stanova da pokrade vulin ili koga još i jako da izvređa vučić, šta još da slaže, šta još da opljčka – da proda od državne imovine da bi uzeo debelu proviziju?

  2. Obrazloženje: U trenutku podnošenja ostavke pomenuto lice (Zoran Babić) je bilo pod stresom , dakle neuračunljivo te je komisija za uvažavanje pomenute ostavke istu odbila dok se pomenuta osoba ne svrsta u red uračunljivih osoba. Pa ako i onda ostane pri stavu da treba da podnese ostavku komisija će izaći u susret i istu prihvatiti. Ali ako prođe više od petnaest meseci patnje što je po zakonima SNS sasvim dovoljno pomenuti Zoran Babić će ostati na funkciji.

      • Штета је да овакав човек поднесе оставку. Језикословац, инжењер, ваздуплоховац, посланик, човек који се диви Вођи јер не иде у клозет. А ту је и овај са Космаја! Ееее!

  3. …neopozivo je u Srbiji opozivo, jedino kad kapo di kapa (AV) da zadnju reč to je neopozivo!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.