Da li je Srbija prodala slobodu za večeru?

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Aleksandar Milošević: „Dakle, demokratija nije uvek neophodna za privredni rast, ali kako pokazuje čitav zapadni svet, privredni rast je sasvim lepo moguć u demokratskom društvu.“

  Samo što „čitav zapadni svet“ nije došao dotle gde je sada demokratijom, nego baš sve kontra: unutrašnjom opresijom, kolonizacijom, trgovinom robljem, ratovima, pljačkom, gusarenjem, itsl.

  Sažeto u izreci: „Ne pitajte me za prvi milion, ali posle toga sve je bilo legalno.“ Samo što za „čitav zapadni svet“ ni posle „prvog miliona“ nije sve legalno.

  Osim toga, za Srbiju je relevantmije ono šta rade (ili su radile) uspešne zemlje na sličnim stadijumu razvoja na kojem je Srbija sada, nego šta rade „uspešne zapadne zemlje“.

  Ovo drugo – kad i Srbija bude „uspešna zapadna zemlja“.

 2. Da, jer što uvezli mnogo prljave tehnologije koju niko neće, a što je to štetno po ljudski život nikog nije briga.

 3. Ipak se čini da ekonomski rast ima dosta veze sa prirodom ove vlasti. U medijima se može naći podatak da je na ekonomski rast najviše uticalo građevinarstvo. Gradi se na sve strane, često bez reda i zakona. Takođe, nedavno sam pročitao da prema procenama oko 100 miliona evra koje se mesečno investiraju u gradnju potiče iz sivih ili tačnije crnih izvora. To je novac stečen kriminalom i korupcijom.Država je dopustila da kriminal i korupcija cvetaju, i da se ogroman nelegalni novac stečen na taj način opere kroz građevinarstvo. Rast građevinske industrije podstiču i državni infrastrukturni projekti koji se finansiraju kreditima. Branko Milanović je u pravu,monogi su spremni da zapuše nos i zaokruže SNS na glasačkom listiću ako veruju da će ova vlast obezbediti posao i bolje plate. Činjenica da su ekonomski pokazatelji znatno bolji nego u periodu 2008-2021, ali koju ćemo cenu platiti za taj rast, videćemo.

 4. Srbija je rasprodata, uništena i unižena. Sve je propalo ispod nivoa dostojnog čoveka. Najgori su na vlasti, sva pamet pobegla. Zlo! Kolonija roblja!

 5. Voleo bih da mi poštovani gospodin objasni kako su to medijska prava ugrožena u Srbiji kada je svima jasno da se u Srbiji više nego igde u svetu vlast napada preko tih ugroženih medija na najgnusniji način. Meni kao građaninu ove zemlje nije ugroženo nijedno demokratsko pravo, Vama verovatno jeste jer vaši puleni nisu u mogućnosti da dođu na vlast, ne zato što je ukinuta demokratija već zato što se narod u Srbiji opametio i više ga ne možete preveslati.

 6. Kakve su buduće posledice za sadašnje zaduživanje Srbije,koje je dostiglo oko60% BDP?To zaduživanje se prikazuje kao rast BDP.Da li je to stvani rast ili nešto što Srbiju vodi u ekonomski sunovrat u bliskoj budućnosti?

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Dijalog

Naslovna strana

22. oktobar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.