Dan mladosti 2022. 1Foto: Miroslav Dragojević

Danas je Dan mladosti, jedini praznik koji je nadživeo Jugoslaviju, ali samo u Srbiji. Četrdeset dve godine posle smrti druga Tita, na stadionu JNA biće priređen slet, a gosn Vučiću, Titu za maloumne i sirotinju, biće dodeljena štafeta mladosti.

Pozlaćenu štafetu u obliku paketa kokaina od kilo, sa utisnutim likom gosn Vučića, predsedniku će uručiti član naprednjačke omladine, šesnaestogodišnji G.R. iz Donjih Bubuljica kod Majdanpeka, jedini preostali srednjoškolac u tom kraju Srbije.

G.R. će kasnije biti počasni gost na masnim fotama, koje će, povodom najradosnijeg praznika, biti održane u predsednikovom dvorcu, u Jajincima.

Štafeta je krenula na predsednikov rođendan, petog marta, iz kineskog rudnika „Panda Fu“, kod Medveđe, da bi nastavila trasom: kineski rudnik „Vuhan 8“, kod Kraljeva, kineski rudnik „Brat Si“, kod Čačka, kineski rudnik „Streljački vod“ kod Gornjeg Milanovca, da bi skrenula ka zapadu i prošla kraj kineskog rudnika „Zaboravljeni grad“ u kineskoj autonomnoj zoni Loznica.

Štafeta je zatim obišla sva mesta sa pijaćom vodom u Vojvodini, konkretno Novi Sad i Petrovaradin, da bi zatim prešla preko mosta Pu Pin u Novoj Galenici i spustila do Beograda.

Štafetu nisu nosili samo mladi, imajući u vidu nivo olova u krvi kod mladih, kao i ukupan broj mladih u Srbiji, već uglavnom penzioneri sa nižim primanjima, koji su zauzvrat dobili mesni narezak sa likom gosn Vučića kao i vitamine, da bi mogli da prežive ovaj mali napor u ime ljubavi prema predsedniku.

Štafeta mladosti nije išla istočnom Srbijom, zato što tamo statistički ima manje od sto stanovnika, a više od hiljadu čopora divljih šakala, mutiranih zbog otpada iz kineskih rudnika u zveri veličine losa, koje se hrane bukvalno svačim, od drugih divljih životinja, do napuštenih traktora.

U srpskim osnovnim školama deca će danas imati pismeni zadatak iz srpskog, na istu temu: „Dan mladosti: zemlje u koje želim da emigriram kad porastem“, a srednjoškolcima će biti zadate dve teme: „Dan mladosti: navijač, diler, nju ejdž četnik, ili sva tri“, odnosno „Dan mladosti: Ubij Hrvata, da Šiptar nema brata“, tema posvećena bratstvu i jedinstvu i navijačkim pesmama, koju je zadao lično gosn Vučić.

Tribine stadiona JNA biće sigurno popunjene do poslednjeg mesta, jer će na njima sedeti članovi Srpske napredne stranke, kojima je zaprećeno gubitkom posla i prinudnim radom u kineskom rudniku, ukoliko ne dođu na centralnu manifestaciju povodom Dana mladosti.

Petominutnim sletom, koji je uvežbavan još od prošlog Dana mladosti ponovo će komandovati gosn Vulin, doživotni komandant sleta, koji je lično birao sve omladince u trikoima, a svečani govor će, osim maloletnog G.R, pokušati da održi i Ana Brnabić Čale, ovogodišnja dobitnica uglednog priznanja „Ja najviše volim Vučića“.

Srećan vam Dan mladosti, dragi čitaoci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.