Nove pretnje autorima DLZ 1Foto: Miroslav Dragojević/Danas

Zamalo da konačno napišem tekst o mačkama iz naše ulice, kad, eto Nenada Kulačina – zaustavljaj sve, zovi NUNS, Reportere bez granica, Cenzolovku i Tužilaštvo za VTK, stigla nova pretnja!

Kakva pretnja, kome? Ozbiljna pretnja, nama! Profilna slika: belo cveće. Ime profila: Duška Mirić (lives in Valjevo). Pretnja (nedelja, 15.13): SLUŠAJ TI MAJMUNE I TI ONAJ TVOJ PEDET NE PISITE MOJOJ PRIJATELJICI PORUKE PA SI JE BLOKIRAO JER ONA CUVA ONR PORUKE STO SI JOJ PISAO ONA JE U ODBORU POSLACE ONA VULINU PA CE VAM JEBU MATER ONI KOD NJE NEMA ZEZANJA TO DA ZNAS

Pritom je Nenad na moru! Profesionalan do kraja, konsultuje se sa mnom šta da radimo s ovim, da li da šaljemo u NUNS, da li da se piše prijava, a ja razmišljam (ne sa setom) o tome kako su nam nekada pretili klanjem, metkom u čelo, odsecanjem jezika, a sad nam naprednjačka babetina (tako kažu oni koji su išli na profil i gledali druge slike, a ne samo belo cveće) preti Vulinom. O tempora, o mores.

Iako je moja prva reakcija bila de ne prijavljujemo ovo (to je i ostala, ne prijavljujemo, jer, pretnja Vulinom…) čudno je da neko šizi zbog DLZ, naročito sad, kad je sezona prošla, kad smo Nenad i ja samo delimično vidljivi (imajući u vidu da Mirić sigurno ne čita naše kolumne), ali kad se malo pažljivije pročita njena poruka, dolazimo do saznanja da se Nenad dopisivao s nekom njenom drugaricom, pa ju je blokirao, pa je onda došlo do ovakve reakcije.

U komentaru na njegov skrinšot “pretnje”, napisao sam: “Kakve si joj poruke slao, bre?”, a Nenad je odgovorio: “Pa pisala nam da smo pederi i odgovorio sam joj da se po tom pitanju obrati Vučiću, Čaletu, Šapiću, Nedimoviću..”, na šta sam mogao da odgovorim samo sa: “A, OK onda…” I dalje ne znam ko je osoba s kojom se Nenad dopisivao oko našeg pederluka, zašto se uopšte s njom dopisivao je pitanje koje se ne postavlja, jer u “Čarobnom svetu Neše Kulačina” komunikacija sa svima je iznad svega i pre svega.

Zanimljivo je da sam i ja predmet komunikacije, definisan kao “onaj tvoj pedet”, uz “ne pišite mojoj prijateljici…”, što znači da nas ne doživljavaju samo fanovi kao bračni par, već i oni kojima idemo na nerve. Koliko sam samo puta pročitao: “Pozdravi Nenada”, kao da trenutno u krevetu on leži pored mene ili čuo isto to, kao da idem kući, gde me on čeka, kuvajući ručak. Dva pedera, dakle, nemoj da vam zovem Vulina. Što je, zapravo, smešno, jelda? Svakako je smešnije od “metka u čelenku”.

I zato nisam imao sumnju u to da se ovo ne treba prijavljivati, jer moramo održavati neki nivo kod Tužilaštva, a i organizacija za zaštitu novinara. Biti pedet nije ništa loše, naprednjaci i naprednjakuše to moraju da znaju, isto kao i ne biti pedet. Nenad Kulačin mora da zna da smo duboko u “novom normalnom”, čim je ovakva poruka ušla u izbor za pretnju.

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.