Nacionalni karakter ili ponašanje?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Да ли сте сигурни да коврџава коса и тамна боја коже с једне стране и равна коса жуте боје и светла боја коже представљају искључиво „društvene tvorevine i kulturnе identitetе“ ???? Мало ми је то чудно, јер током 68 година живота још ни једном нисам успео да се друштвено и култутно уклопим у средину тако да ми се промене боје косе и коже.

  1. Kao sto su i autor i nauka vec podrobno objasnili, boja kose, koze, i njihovi drugi kvaliteti nisu odlike razlicitih ljudskih „rasa“. Ljudske „rase“ ne postoje.

   S druge strane, niko – pa ni autor – i ne tvrdi da ne postoje druge razlike medju ljudima: fizicke, kulturne, seksualne, i tako dalje.

   Cini mi se da vasa nesposobnost da se uklopite medju ljude malo razlicite, pa tako celih 68 godina, ima vise veze sa vasim privatnim osobinama nego sa tim drugim „rasama“. A cini mi se da je vasa kljucna problematicna osobina – RASIZAM.

   1. Vlado, predpostavljam da je drugin deo tvog komentatorskog imena dosao od skracenja Impaired sto cu ti uzeti kao olaksavajucu okolnost. Duletova izjava je jasna. Antropoloske razlike medju ljudima su nepobitne i iz toga sledi, bez ikakve rasisticke konotacije, podela na rase. „Ljudi su ispod koze podjednako krvavi“ ali to ne znaci da se bioloski i kulturno ne razlikuju. Capitto?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Dijalog

Naslovna strana

24. jul 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.