Štazi

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Autor teksta je, očigledno, sve do nedavno živeo u nekom paralelnom svetu cveća, pesme i demokratije. Želim mu srdačnu dobrodošlicu u stvarni svet.
    No trebao bi još malo da poradi na shvatanju principa delovanja sveta u koji je pridošao, ovi koje je izneo su krajnje simplifikovani, gotovo na nivou naivnog deteta.

  2. Postoji veliki broj istorija svih vrsta aspekata ljudskog života, a samo jedna od ovih je – istorija političke moći tj. istorija ratova (ova istorija nije u stanju da nam da sliku države). O stanju u državi govore te „druge“ istorije. Za 200 g nove državnosti te „druge“ istorije (istorija školovanja, istorija društva, istorija transporta, istorija privrede, istorija ideja, istorija građevinarstva,….) pokazuju da Srbija još nije stvorila „kritičnu masu“ da bi uopšte bila društvo i država. Evo u „najbolja vremena“ 1980-1990. Da li je Beograd imao rešen gradski prevoz? Nije. Da li je grad imao rešen problem deponija? Nije…Gde je bio na primer biološki fakultet, matematički i tsl? Biološki je bio u „lođijama“ prirodno-matematičkog fakulteta u Beogradu; a sam matematički je bio u dograđenom petom spratu te zgrade, nivo te gradnje je nivoa izgradnje kokošinjca….našta je ličila železica Srbije tada? Na ništa! Našta je ličila privreda? Na ništa! Da li je punila budzet zemlje? Nije. E sad takva „imitacija države“ ima elite koje 1990. nisu SPREČILE RATOVE (ideju ratovanja, kao rešavanja naših problema) – umesto tranzicije ratovi. Mi zato i posle 1990-2021 i dalje imamo elite koje bi ratom da rešavaju naše probleme. Srbija je zato „slikovito“ rečeno i dalje, kao i svih tih 200 godina, na „nivou deteta od 3 godine“ – u svakom smislu – nesposobna da samostalno preživi.

  3. Đj da si mogao da pročitaš moj komentar video bi da je nastavak tvog komentara, ali u poslednje vreme Danasov moderator gubi moje komentare, a siguran sam da ih je sve pročitao (može ponešto i da nauči iz njih).

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Dijalog

Naslovna strana

22. oktobar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.