Plivačice

* Do pre nekoliko dana u galeriji Kolarčeve zadužbine bila je izložba Ivane Živić. Dok je trajala, ulazila sam u galeriju svaki put kad bih se našla u blizini

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Devojka se pojavila u tamno plavoj haljini-sta je pisac hteo da kaze.
    Nina Savic: Sva usplahirenost devojacke duse u trenutku spoznaje o bremenu i sivilu nedokucive buducnosti ……
    Ja: Da je devojka bila obucena u tamno plavu haljinu!

  2. Fundamentalne ljudske potrebe: potreba za pripadnošću, potreba za pronalaženjem svog mesta u društvu, potreba za stvaralaštvom, potreba za identitetom i individualnošću nasuprot konformizmu, potreba za pogledom na svet, pored toga što su fundamentalne, ove potrebe su i parametri zdravlja jednog društva. Jer, zadovoljenjem ovih potreba, formira se zdrava ličnost, a njihovo nezadovoljavanje vodi u bolest. Da li je globalno društvo,zdravo društvo, procenite sami.

  3. Kada se stav ne gradi na iskustvu i činjenicama, već na podređivanju i činjenica i iskustva ideji i konceptu koji hoće da se realizuje, kada u pretpostavci ovog stava stoji zalaganje za ono što treba da bude, a ne za poboljšanje onoga što jeste, onda je to politički radikalizam…a, zapravo, nije ga teško prepoznati – kada se ono što treba da bude pretvara u jedino što može da bude, a ne u više mogućnosti onoga što bi moglo da bude.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Dijalog

Naslovna strana

24. jul 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.