Analna speleologija

Naravoučenije igrokaza je više nego providno - umal ne rekoh "više nego ubedljivo" - i od RTS-ovog se menadžmenta očekuje da ga shvati i da po shvaćenom i postupi

Ostavite komentar


 1. Vulina odbacio organizam? Ostalo samo dupe koje trči tamo-amo. Bas, genijalno!

 2. A kako Vulin ne može da živi ako je van "visokog dupeta", predstoji drama kako će tamo da se vrati? Za sada, drži se rukam za obe noge vlasniku "visokog dupeta".

 3. Mene opisani događaj ne asocira na dupe i speleologiju, kao ni na filmove f kategorije o dobrom i lošem policajcu, nego na vašarske priredbe u kojima glavne uloge igraju tzv. trbuhozborac i njegov ružni lutak. Naravno ulogu lutka igra Vulin koji sedi u trbuhozborčevom, tj. Vučićevom krilu i govori sve ono što trbuhozborac misli a ne želi da kaže.

 4. Bujke se baš našao u nebranom grožđu: Nije srpski ćutati, a nije pametno govoriti.

 5. Pa šta, jadničak drugo da radi, kad dr Neša ume da pada na premijerove grudi. Zato on mora stražnjom stranom da se nudi, kad ne zna ko Dr Neša da padne na grudi. Bar se jeftino nudi, kad već ne zna da pane na veličanstvene grudi.

 6. Kako gledati na sliku gde su dva deteta na celu kolone…
  Kako gledati na proteste bez organizatora i osnovne ideje.
  Kako gledati na studente politickih nauka sa zahtevima ,,mimo,, politike

 7. Lale je bistra uma, te jos jaceg pera, ponekad se ne slazem sa onim sto zbori, ali mi uvek prija procitati sta misli. Ovaj put pogadja u sred srede, od analnih speleologa, do nadzemnih septickih rupa – kamo lepe srece da je jedina u Takovskoj. Da li covek dzaba kreci ili ne je pitanje, , bez takvih bi molera nase drustvo bilo jos veca pecina.

 8. Niko u tajne Visokog Dupeta nije tako duboko i analitično zašao kao Bas. Tek o njima bi mogao da ispreda one svoje sage u nastavcima, ama neće – mrzi ga i ne da mu se. Jedino, ako ga ona živahna komentatorka obodri…

 9. Fascinantno!!!! Oduševljen sam i egzaltiran. Prosto ne mogu da verujem kako Svetislav Basara, ta perjanica naše savremene književnosti, pogađa u samu srž problema… I ne samo to, njegovi tekstovi obiluju veoma vrednim savetima, koji se suptilno prožimaju kroz kolumne i pomažu nama, njegovim vernim čitaocima, da lakše prođemo kroz sve Scile i Haribde današnjeg sveta. E, da je više ovakvih književnika, gde bi nam kraj bio…. Jedva čekam sledeću kolumnu da se nadahnjujem mudrostima i uživam u lepoti pisane reči. Ocena – čista petica, kao i juče i prekjuče.

Ostavite komentar


Dijalog

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.