Zatvaranje kruga

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Druže Basara,

  Dobro nam došao i spremamo se za komentarisanje tvojih kolumni.
  Vidim da će biti ista meta i isto odstojanje.

  1. Druže Miloše i ja podrazumevam , da se ono , ispod onih pet kružića , što piše“Komentari“ odnosi na komentarisanje kolumne . Međutim , slabo ko komentariše kolumnu . Većina nas , kao seoske alapače , kad se posvađaju što je kokoška jedne prešla u avliju druge , posle pet minuta zaborave oko čega su se posvađale , pa jedna drugoj pominju od čega joj je bolov’o otac , majka joj umrla od žive rane itd ,itd . Ja tražio u vikipediji Basarinu biografiju i nađoh đe se rodio , ali mnoge pojedinosti , u mnogim komentarima nabrojanim , ne nađoh , nego saznadoh tako što pročitah u mojim omiljenim novinama „Danas“-u , čiji moderator objavi i mnoge komentare koji se ne odnose na kolumnu već na žitije Basare Svetislava književnika i kolumniste ovdašnjeg .

   1. Nastavite sada u tom istrazivackom maniru da prekopavate Wiki pa nam javite da li ste u biografijama onih koje vas cenjeni pamfletista svako malo pominje naisli na podatke koje ovaj ispisa o njima.Posle toga istrazivanja cete morati da nadjete neki jaci epitet za pamfletistu od onoga „seoske alapace“ kojim castiste komentatore(sebe ne iskljuciste iz kvalifikativa? ili ste vi najbolji medju zivim komentatorima pa po nekom automatizmu ne potpadate pod taj epitet?).

     1. „Do detalja“,kazete.“Sve kako je Bas pisao“,dodajete.A nosic?Porastao malko!Budite ljubazni pa mi prosledite link vase verzije biografije Beckovica,posto u mojoj nista nisam nasao o svalerisanju sa suprugom naseg istaknutog komunistickog funkcionera,radu za UDBu i slicne pikanterije u kojima nije skrtario Basara ispisujuci novu biografiju doticnog.Lepo je da branite nekoga,ali ako branite lazova i sami se legitimisete takvim.

    1. Poštovani Blajhalovic Goxi . U Vašem odgovoru meni , ne videh demanti onoga što napisah ja u odgovoru drugu Milošu . Već samo , Vaše nadovezivanje , gde Vi tvrdite da i gospodin Basara promašuje temu . Ne znam koja je tema bila , kada je Basara iznosio neke podatke o nekim ličnostima , a nisam ni tvrdio da nije promašio . Ali Vi , opet , promašiste temu , jer ne znam po čemu zaključiste da sam ja najbolji među živim komentatorima , kad to nisam tvrdio , niti je o tome bila reč . Dakle , da li mnogi komentatori“ovde prisutni“ , promašuju temu kao što ja tvrdim , ili ne ? Pitanje je sad !

     1. Postovani cobanine, na zalost ne nalazim dovoljno vremena da vam objasnim sta sam zapravo rekao kao i da vam objasnim sta ste vi rekli.Ako bih vremena i iscedio malko ne bih ga na to trosio jer ste neinspirativni.Pozdrav vama i drzte se Basare.

     2. Sve cu svoje impresije o vasim komentarima sazeti u jednu rec NEINSPIRATIVNI.

   2. Mnogi brinu za koga gosun’ Basa
    na izborima ustvari glasa.
    Dal’ za “oporbu” il’ za vlast
    to jest od koga dobija mast.
    No njega izgleda baš za to briga
    jer tvrdi da živi od svojih knjiga.

 2. Koja muka natera Basaru da skrati godišnji odmor ? Ne znam za godišnji odmor, ali se skraćivanje mandata u politici uglavnom pokazalo kao loš potez.

  1. Hvala kolumnisti što i dalje predano i neumorno radi na raskrinkavanju uzroka svih naših jada, a to su Referendumski Lopov i sva ta ekipa salonskih nacionalista iz kruga dvojke, koji su bili i ostali najveći kočničari progresa.

  2. Kako koja muka ga natera na skracivanje? Pa uvideo je da je nastalo masovno gusenje usled ispustanja suvisne kolicine vadjevine povodom Utiska pa se uplasio posledica slicnih onima od ispustanja Ciklona b. Ne zeleci da popije optuzbu za ubistvo iz nehata, naglo prestaje sa emitovanjem zagusljivca i tako pokazuje svoju humanu stranu. Bez obzira na sve, hvala mu na prestanku dejstva.

 3. Sve što se dešavalo u vezi naše skupštine i vlade jeste udžbenički primer uzurpiranja vlasti i zatiranja demokratije i demokratskih institucija.

 4. I sad, odjednom, ode Olja u zaborav. A ja se baš navadila na serijal, i sa čežnjom očekivala nova poglavlja “Kao sam sistematski uništen od Olje“, “Vrata od studija Nova S“, “Jadi mladoga pisca“, “Kad mi je procvetala tikva“, “Lelekuku gora“. To je to, nego da se mi vratimo na današnju kolumnu.
  Pošto je najstrašnije napao vlast u vidu Ivice Dačića, Basara se opet okrenuo ka svom arhi neprijatelju Koštunici, zaboravljajući da se Koštunica striktno držao ustavnih ovlašćenja a da je izvršnu vlast vršio Đinđič koji je, da je hteo, mogao da rasturi SRS i da viđenije stranačke lidere te stranke pošalje u Hag zajedno sa Miloševićem. Ali, i njemu je bila potrebna opozicija sa puterom na glavi i optužnicom u fijoci da bi moglo mirno da se apava.

  1. Pa, Smorke, ako si se baš toliko navadila, kupi knjigu koja uiskoro izlazi iz štampe!

 5. Vrhovni Kozak na novoj funkciji sa sve starim strahovima. Nije se smanjio već strunjio od progredirajuće frustracije da neko moćan ne otvori čekmeže sa velikim tajnama Srbije. Tad mu ni slovenska bratja ne bi bila od neke pomoći. Bolje ovako, Dale je kao okrugli veliki kamen, gde gođ ga metneš on se kotrlja u dobrom smeru.

 6. E sada je Vučić promeni princip formiranja vlade: Čija Sebastijanka manja, toj važnije ministarstvo.

 7. Da se muke po Ivici blagovremeno prekrate, tj. da se izvrši lustracija socijalista i radikala, odmah nakon petog oktobra je predlagao Nenad Čanak, ali Đinđić nije hteo ni da čuje. Onda ćemo biti kao oni, odgovorio je Čanku.

  1. Bas sam se obradovala! Nista me vise ne interesuje osim ‘laif’ pisanja. Mada, izgleda da knjigu ipak treba da procitam, ako mi korona dozvoli da dodjem u Beograd i prosetam se u krugu dvojke, izmedju fasada umrlih

   1. Ma, moćićete da je kupite i u vašem mestu! Verovatno će se moći kupiti i u evropskim prestonicama plus Njujorku i Vašingtonu.

  2. Jalov bi to bio pokušaj. Na koncu, svi su ti julovci i derivati nečiji pašenozi, kumovi, šurnjaje i zaove…

 8. Ti, Base, ne možeš a da neopravdano ne okriviš Koštinicu! Prema izjavi Nenada Čanka, a ne vidim razlog zašto bi lagao, „Jakobinac“ je bio Zoran Đinđić.

  1. Bojim se da ste pobrkaliJakobince i Zirodince. Kostunica bi bio ovaj drugi, a Robespjera nismo imali….

    1. @Milivoje Radaković

     Uzmi i ti jedan odmor, ali duzi, nekoliko godina, smorio si.

 9. Sveto, ne znam dal si se kupo u moru, u znoju lica svog ili pak u suzama. U svakom slučaju, slana voda leči. Bogu hvala zdrav su i oran da učis pačiće od srede do petka, iznova( jer pacurlija ta nije nista naucila no da proseravaju glupotinje koje im sevaju po mozdanim mehurovima ko prdež po gaćama). Drž’se svog zaveta, mi smo s tobom. Tutti, do potonjeg!

  1. Ništa ti, siroti Vitomire, nisi skužil! Pa Basari je bre Beba prekinuo „odmor“ i mobilisao ga da juriša na čelu neizbežnog Milovog preokreta koji se pomalja sad kad mu je arhi neprijatelj premetnuo svetom. Samo si ti, mukice, beznadežno isti – ljubi te isti Milivoje…

 10. Pa što prekide serijal, baš kad smo očekivali da će nam otkriti kako je „progonjen“. Kakva šteta!

 11. Iskreno, po trajanju, ovo mi vise lici na odlezavanje kazne zatvora zbog prolaska na crveno nego na odmor.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Dijalog

Zašto nas je sve manje 7

Zašto nas je sve manje

Svake godine u proseku iz Srbije ode nekih 50.000 ljudi. Od 2000. naovamo otišlo je ih taman toliko koliko ih živi u Nišu, Novom Sadu i Subotici zajedno. Izgubili smo tri velika grada za 20 godina.

Naslovna strana

25. septembar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.