Počela prodaja karata za pretpremijeru akcionog spektakla "Top Gan: Maverik" 25. maja 1

Legendarni Maverik se posle trideset šest godina vraća u bioskope u velikom stilu, a pesma „Hold My Hand“ jednu od najautentičnijih pevačica u svetu katapultira pravo na dodelu Oskara 2023, ocenili kritičari Veniti Fera i Bilborda

Nastavak avantura pilota Pita Maverika Mičela, u režiji Džozefa Kosinskog, koji je od samog početka snimanja pratila ogromna pažnja svetske javnosti (prvi objavljeni trejler imao je više od 20 miliona pregleda), pretpremijerno stiže pred našu publiku 25. maja, a prodaja karata započela je juče, objavio je distributer Taramount.

Najiščekivaniji film u ovoj godini posle trideset šest godina vraća na veliko platno Toma Kruza u liku poručnika korvete Maverika, uloge koja mu je otvorila vrata velike holivudske karijere.

Prvi film „Top Gan“ snimljen je 1986. sa budžetom od 15 miliona dolara, u režiji Tonija Skota, scenario je nastao na osnovu teksta u časopisu „Kalifornija magazin“, pod naslovom „Top Guns“, autora Ehuda Jonaja, samo u Americi zabeležio je zaradu od 350 miliona dolara. .

Ovaj akcioni spektakl uticao je i na naglo interesovanje za američku mornaricu (rekordno povećanje broja regruta), Tom Kruz je kao Maverik proslavio i pilotske jakne i Rej Ban naočari i zauvek ih učinio modnim trendom, a naslovna muzička numera „Take My Breath Away“, u izvođenju grupe Berlin, koja je 1987. nagrađena Oskarom za najbolju originalnu muziku, do danas je ostala hit.

Pored Kruza, sjajne uloge ostvarili su tada i Keli Mekgilis, Val Kilmer, Entoni Edvards, Tom Skerit, Meg Rajan…

U režiji Džozefa Kosinjskog, legendarni Maverik se u svetske bioskope vraća u velikom stilu – posle više od 30 godina služenja u mornarici, kao jedan od najboljih pilota, spektakularno probije barijere kao test- pilot i izbegava da prihvati unapređenje koje bi ga zauvek spustilo na zemlju.

Maverik podučava i mlade pilote koji su na obuci za specijalne misije, sa zadacima kakve nijedan pilot nikada još nije doživeo, a kad se suoči sa duhovima iz prošlosti i neizvesnom budućnošću, primoran je da uđe borbu sa svojim najvećim strahom, što će kulminirati misijom koja zahteva veliku žrtvu svih koji budu izabrani da u nju polete…

Pored Toma Kruza, iz stare glumačke postave „Top Gana“ videćemo i Vala Kilmera, koji igra u nastavku ovog spektakla, a u novoj glumačkoj ekipi su i Ed Haris, Majls Teler, Dženifer Koneli, Džon Ham, Monika Barbaro, Džej Elis, Deni Ramirez…

Ali, nisu samo akcione egzibicije i drama adut kojim novi film može da parira „Top Ganu“ iz 1986. i da osvoji nove generacije gledalaca – za Oskara je i pre svetske premijere, ako je verovati pisanju Veniti Fera i Bilborda, već viđena Lejdi Gaga.

Naslovna numera „Hold My Hand“, koju izvodi jedna od najautentičnijih pevačica u svetu, i njen istoimeni spot u režiji reditelja ovog filma Džozefa Kosinkog, od pre nekoliko dana oduševljavaju publiku širom sveta.

Video predstavlja Lejdi Gagu u epskoj scenografiji ovog nastavka, kao i u emotivnim scenama iz prvog filma „Top Gan“, a njen sing „Hold My Hand„, kako su ocenili kritičari, katapultira Lejdi Gagu pravo na dodelu Oskara naredne godine.

Na redovni repertoar naših bisokopa „Top Gan: Maverik“ stiže 26. maja, a novi hit Lejdi Gage dostupan je na linku https://www.youtube.com/watch?v=O2CIAKVTOrc

Foto promo Taramount

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari