Zagrebački „tapkaroši“ pred gostovanje “Šopalovića“, u režiji Jagoša Markovića u Hrvatskom narodnom kazalištu 1

Veliki uspeh produkcije Jugoslovenskog dramskog pozorišta i ekipe predstave, čije su gostovanje u HNK pratili velika pažnja hrvatskih medija, rasprodate karte nekoliko dana pre izvođenja „Šopalovića“, i ovacije Draganu Bjelogrliću, Aniti Mančić, Jasni Đuričić, Ljubomiru Bandoviću, Sanji Marković, Irfanu Mensuru…

 

Predstava “Putujuće pozorište Šopalović”, po kultnoj drami Ljubomira Simovića, u režiji Jagoša Markovića, ostvarila je veliki uspeh na gostovanju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, odakle je u subotu, 21. maja, ispraćena višeminutnim ovacijama.

Dolazak produkcije Jugoslovenskog dramskog pozorišta i glumačke ekipe „Šopalovića“ pratila je velika pažnja hrvatskih medija, a karte za Veliku scenu HNK, koja prima više od 700 gledalaca, bile se rasprodate čim su ušle u prodaju, nekoliko dana ranije.

Na ovom gostovanju JDP zabeležen je i kuriozitet koji se odavno nije video – ispred zgrade HNK, pred samo izvođenje predstave, pojavili su se „tapkaroši” koji su prodavali karte po duplo višoj ceni.

Veliko ushićenje prepunog gledališta pratilo je izvođenje „Šopaloviće“ od samog početka do kraja, a publika je aplauzima i ovacijama neprestani „prekidala“ igru sjajnog ansambla ove predstve:
Dragana Bjelogrlića, Jasne Đuričić, Nenada Jezdića, Anite Mančić, Ljubomira Bandovića, Marka Janketića, Jovane Belović, Sanje Marković, Irfana Mensura, Miloša Samolova, Milice Sužnjević, Mione Marković, Teodore Tomašev, Tare Milutinović, Vanje Radivojević i Nađe Ristić koji su nagrađeni petominutim stajaćim ovacijama zagrebačke publike, što je, takođe, prava retkost na ovoj sceni.

Saradnja između dve legendarne pozorišne kuće na ovom prostoru uspostavljena je 2015. godine, posle skoro tri decenije, a zanimljivo je da je poslednji put, pre obnove ove saradnje, na sceni HNK u Zagrebu, Jugoslovensko dramsko pozorište gostivalo 1986, upravo sa predstavom „Putujuće pozorište Šopalović“, u režiji Dejana Mijača

Uzvratno gostovanje HNK iz Zagreba na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta planirano je već za 4. jun, kada će biti izvedena predstava “U agoniji” Miroslava Krleže, u režiji Ivice Buljana.

Glavne junake Krležinog remek dela igraju Krešimir Mikić, Nina Violić, Livio Badurina, Ksenija Marinković…

Foto promo JDP

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari