41. susret akvarelista u Ečki 1Foto: Promo

Savremena galerija Zrenjanina okupiće umetnike na 41. susretu akvarelista u Umetničkoj koloniji Ečka, čiji saziv počinje u subotu, 22. avgusta.

Zbog epidemiološke situacije rad u koloniji je izmenjen, pa će umetnici samo jedan dan boraviti u Ečki na otvorenom, dok će se dalji rad nastaviti online.

Selektor 41. susreta akvarelista je Slavica Popov, viši kustos Savremene galerije Zrenjanin.

– Odlučili so da se saziv akvarelista održi zbog kontinuiteta. Bila nam je želja da se interakcija koja se dešava između umetnika koji borave u kolonijama donekle održi– objašnjava selektorka Slavica Popov.

U radu UK Ečka učestvovaće umetnici Gorana Bačevac, Andrea Dramićanin, Irena Kovač, Boris Lukić i Nikola Radosavljević.

Kako navode organizatori, prethodnih godina umetnici su bili slobodni da tehniku akvarela kombinuju sa drugim medijima vizuelnog stvaralaštva, omogućavajući transformaciju akvarela u jezik drugih medija dajući mu tako novi život u okviru savremenog stvaralaštva.

Ove godine odabrani umetnici će u ečanskoj koloniji u tehnici klasičnog akvarela stvarati radove koji se bave temama u skladu sa njihovim umetničkim opredeljem. Radove nastale na ovom skupu publika će imati prilike da pogleda u Savremenoj galeriji Zrenjanin, na izložbi koja je planirana za 12. oktobar. Realizaciju kolonije omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja i grad Zrenjanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari