Adam Devajn smatra da su Marvelovi filmovi uništili bioskopske komedije 1Foto: Netflix - Happy Madison Producti / AFP / Profimedia

 

Nisu svi ljubitelji Marvelovih superherojskih filmova, a poslednji u nizu koji ima neku zamerku na njih je Adam Devajn, koji smatra da su oni ubili bioskopske komedije.

Devajn je gostovao u podkastu This Past Weekend, rekavši: „Gledate komedije danas i mislite kako to nisu j**ene komedije. Gde su šale? Gde su fore? Još ima dobrih serija koje su komedije, ali na filmu… to je teško“.

Glumac poznat po seriji Workaholics i serijalu filmova Pitch Perfect ima i teoriju zašto je to tako: „Mislim da je Marvel uništio sve. Superherojski filmovi su uništili komedije jer kada idete u bioskop očekujete da gledate nešto što je koštalo 200 miliona, a to nisu komedije. I onda pomislite ’Zašto bih dao iste pare za komediju u bioskopu kada moglu da gledam nešto što je koštalo 200 miliona’“.

Dodao je da Marvel ubacuje komediju u svoje filmove, ali da to nije to: „Oni se još trude da filmovi budu smešni, u stilu ’O moj bože, je l ovaj rakun priča? To je presmešno!’ Što jeste tako, ali to nije prava komedija“.

Uporedio je i stanje komedija sa pređašnjim: „Svaki studio je izbacivao nekoliko komedija godišnje i bilo ih je oko 45 svake godine, odnosno skoro svake nedelje po jedna nova. A sada, prošle godine ih je bilo 6 ili 7. To je suludo“.

Devajn trenutno glumi u filmu The Out-Laws, za koji kaže da je više nalik tradicionalnim komedijama, dodajući akcioni deo na formulu filma Meet the Parents.

Sa njim glume Pirs Brosnan, Nina Dobrev i Elen Barkin, a ovaj film se trenutno može pogledati na Netfliksu.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari