„Antigona“ u Zaječaru 1Foto: Glas Zaječara

Sofoklova „Antigona“ u adaptaciji i režiji Nenada Todorovića, koprodukcija zaječarskog i Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici premijerno večeras na sceni Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“.

Dva Narodna pozorišta: Timočke krajine i Prištine sa sedištem u Gračanici, uspešnu saradnju započetu predstavom „Žene iz Troje“ koju je po Evrpidovom tekstu režirao Nebojša Bradić,  nastavili su „Antigonom“.

Ova grčka tragedija  sa uspehom je učestvovala na pozorišnim festivalima tokom leta i jeseni, između ostalih i na Antika festu  na Romulijani.

U „Antigoni“ igraju  glumci iz Zaječara i Prištine: Milica Burazer, Ivana Bartunjek , Igor Damnjanović, Gabrijel Bećarević, Branko Babović, Nebojša Đorđević, Vujadin Milošević, Miloš Tanasković, Strahinja Bičanin i Nikola Đorđević.

Scenograf je Goran Stojčetović, kompozitor je Bratislav Radovanović, kostimografkinja Bojana Кostadinović, maska Dragan Smiljanić, scenski pokret i koreografija Isidora Stanišić, za tehničko rešenje, izradu i montažu scenografije kao i za izradu kostima, zadužena je tehnička ekipa zaječarskog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari