Arsenal fest među dobitnicima Đurđevdanske nagrade 1Arsenal fest Foto: Nemanja Đorđević

Arsenal Fest je među dobitnicima godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade za 2019. godinu. Arsenal je Đurđevdansku nagradu dobio „u oblasti razvoja kreativnih industrija, pop kulture i promocije grada Kragujevca u zemlji i inostranstvu“, saopštio je Grad Kragujevac.

Odluku od dodeli Đurđevdanske nagrade doneli su na 32. redovnoj sednici odbornici gradskog parlamenta u ovom sazivu. S obzirom na to da svečana sednica Skupštine grada nije održana 6. maja zbog pandemije korona virusa i vanrednog stanja, nagrade će, kako navode u saopštenju, laureatima biti uručene na svečanoj sednici koja će biti održana 28. avgusta u okviru obeležavanja Gospojinskih svečanosti.

„Đurđevdanska nagrada je veliko priznanje za Arsenal Fest koji će ovog leta biti održan u Kragujevcu jubilarni deseti put. Izuzetno je važno što je na ovaj način u vlastitoj sredini prepoznata važnost Arsenala, kao festivala koji osim brojnih značajnih i uticajnih imena svetske i domaće scene dovodi u prestonicu Šumadije svake godine veliki broj posetilaca iz svih krajeva Srbije, regiona, čak i sveta. Đurđevdanska nagrada je potvrda da je naš festival postao kragujevački brend i važan je podsticaj da nastavimo da Arsenal razvijamo dalje u godinama koje slede“, saopštio je Arsenal Fest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari