Avgust u Barutani predvode svetske zvezde elektronske scene, stižu Matador, Fideles i DJ Tennis 1Foto: Promo

Avgust u Barutani obeležiće gostovanje techno DJ-ice Juliet Fox, celovečernji specijalni DJ set Tennisa i Kristijana Molnara, live nastup Matadora, dolazak popularnog italijanskog dvojca Fideles koji su jedni od omiljenih imena sa Afterlife etikete i nastupi popularnih trance izvođača Bizzare Contact i NoFace.

Ove subote, 12. avgusta, na programu je gostovanje techno producentkinje, DJ-ice i vlasnice izdavačke kuće – Juliet Fox.

Pored nastupa u svim vodećim svetskim klubovima i na festivalima, Juliet Fox iza sebe ima veoma bogatu diskografiju na svom lejblu Tregambe, kao i izdanja na etiketama poput Drumcode, Filth On Acid i Kraftek.

Avgust u Barutani predvode svetske zvezde elektronske scene, stižu Matador, Fideles i DJ Tennis 2
Foto: Promo

Iste večeri podršku će joj pružiti sjajna regionalna izvođačica Lea Dobričić i Sara Šoškić iz Let’s mix it ekipe.

Naredni petak, 18. avgust, rezervisan je za Gather Together žurku i specijalan celovečernji b2b nastup DJ Tennisa i Kristijana Molnara.

DJ Tennis osnivač je i vlasnik cenjene izdavačke kuće Life and Death, koja je postala poznata po izdavanju kvalitetne elektronske muzike. Muzičku karijeru je započeo kao bubnjar, svirajući u bendovima, ali se kasnije okrenuo elektronskoj muzici.

Avgust u Barutani predvode svetske zvezde elektronske scene, stižu Matador, Fideles i DJ Tennis 3
Foto: Promo

Njegov zvuk se često opisuje kao mešavina različitih žanrova, uključujući techno, house, ambijentalnu muziku i post-punk.

Njegovi setovi često su emotivni i duboki, stvarajući posebnu atmosferu na plesnom podijumu. Zajedno sa miljenikom regionalne publike i eminentnim selektorom Kristijanom Molnarom, DJ Tennis prirediće publici specijalno muzičko putovanje.

Sledeće večeri, u subotu 19. avgusta, Footworks će zajedno sa Barutanom ugostiti Matadora, revolucionarnog umetnika čije se ime uvek nalazi na Resident Advisor Top 20 Live Artists listi.

Matador je jedan od izvođača čije izvanredno tehničko umeće nikada ne pravi kompromis u pogledu kvaliteta.

Avgust u Barutani predvode svetske zvezde elektronske scene, stižu Matador, Fideles i DJ Tennis 4
Foto: Promo

Osvojio je DJ Awards za elektronskog live izvođača, rezident je ENTER žurki na kojima širom sveta nastupaju najtraženija imena elektronske muzike, ambasador Richie Hawtin-ovog PLAYDifferently MODEL 1 analognog miksera i NEVE 5088 studijskog miksera.

Te večeri domaću podršku pružiće mu lokalni DJ-evi Dimitri J i Un Padre, kao i Dakissa i Dakman iz Let’s mix it ekipe.

Poslednji petak ovog meseca, 25. avgust, rezervisan je za nastup popularnog italijanskog dvojca Fideles, koji su jedno od omiljenih imena na Afterlife etiketi koju vode Tale Of Us.

Ovi momci aktivni su preko 10 godina i mogu se pohvaliti bogatom biografijom – oni su DJ-evi, izvode Live nastupe, ali su i fenomenalni producenti koji izdaju za renomirane lejblove kao što su već spomenuti Afterlife, Bedrock, Poker Flat, Stil vor Talent, Innervisions i mnoge druge.

Avgust u Barutani predvode svetske zvezde elektronske scene, stižu Matador, Fideles i DJ Tennis 5
Foto: Promo

Posle najprestižnijih svetskih festivala i klubova poput Amnesie, Watergatea ili fabrica, njihov magičan zvuk stiže i u Beograd.

Njihov muzički stil karakteriše kombinacija melodičnih i dubokih elemenata, sa primesama techna i house muzike, a njihovi nastupi poznati su po emotivnim i dinamičnim momentima, stvarajući jedinstvenu atmosferu na plesnom podijumu.

Kroz svoje originalne produkcije i DJ setove, Fideles su stekli priznanje u elektronskoj muzičkoj zajednici. Za domaću podršku zaduženi su Nexie i Kid Kimi.

Subota 26. avgust poslastica je za sve poštovaoce izraelskog trance zvuka, kada će nastupiti psy trance projekat Bizzare Contact i NoFace, uz lokalnu podršku Goa Sapiens DJ-eva u sastavu Aquapipe, Sivi, Albert kojima se pridružuje i Stole iz Xperimenta.

Septembar u Barutani donosi gostovanje popularnog i svestranog selektora Denisa Sulte, nastup legendarnog old school DJ-a Jamesa Zabiele u okviru Lets mix it vikenda, kao i drum’n’bass izvođače Davida Boomaha & Rootsinsessiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari