Bajkoteka u kladovskoj biblioteci 1

Obeležavanju Svetskog dana dečije knjige i ove godine pridružuje se Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo, organizujući danas bajkoteku za učenike prvog razreda kladovske OŠ “Vuk Karadžić” .

Za Međunarodni dan dečije knjige uzet je 2. april, dan kada je 1805. rođen danski književnik i kralj bajki, Hans Kristijan Andersen. Od 1967. kada je ustanovljen, Međunarodni dan dečije knjige proslavlja sa ciljem da se promoviše dečja književnost i čitanje, kao i da se skrene pažnja javnosti na potrebe najmlađih čitalaca.

Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo i ove će godine obeležiti ovaj praznik dečije knjige, još jednom u nizu aktivnosti kojom kod svojih najmlađih korisnika razvijaju ljubav prema knjizi.

Za ovu priliku pripremili su kreativnu radionicu za učenike prvog razreda kladovske Osnovne škole „Vuk Karadžić“ – „Zlatokosa i tri medveda“ koja će dočarati atmosferu mini teatrom iz istoimene priče, kažu nam u kladovskoj biblioteci, iz koje i na ovaj način šalju poruku o magiji čitanja i važnosti razvijanja ljubavi pema pisanoj reči još u najranijem detijnstvu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari