Barišnjikov na Beogradskom festivalu igre 1

Dolazak Mihaila Barišnjikova, jedne od najvećih baletskih zvezda svih vremena, svakako je najbolji uvod u program četrnaeste edicije Beogradskog festivala igre, saopštio je danas BFI.

Ekskluzivan umetnički događaj koji će najaviti 14. Beogradski festival igre (od 24. marta do 11. aprila) jeste predstava „Brodski/Barišnjikov“, nastala u koprodukciji Barišnjikov centra iz NJujorka i Novog teatra iz Rige. To je predstava za jednog čoveka, zasnovana na poemama laureata Nobelove nagrade, Josifa Brodskog. Emotivno putovanje u dubine složenih pesničkih kompozicija, režirao je čuveni litvanski reditelj Alvis Hermanis. Nesumnjivo je da su sličnosti u životnim biografijama Brodskog i Barišnjikova, pre svega napuštanje tadašnjeg SSSR-a i odlazak u Ameriku, bile dodatna inspiracija reditelju za jedinstvenu priču o pravima na osnovnu, ljudsku slobodu.

Kao svetska atrakcija i komad koji prethodi narednom Beogradskom festivalu igre, predstava „Brodski/Barišnjikov“ je na programu je 11, 12 i 13 marta na sceni Pozorišta na Terazijama.

Ulaznice su u prodaji od 14. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari