australija baz lurmanFoto: James Fisher/20th Century Fox / Hollywood Archive / Profimedia

Baz Lurman će prikazati svoju produženu verziju filma Australija iz 2008. godine na Sidnejskom filmskom festivalu, i to kao šestodelnu seriju.

Faraway Downs je proširenje ambiciozne ratne drame koju je Bar Lurman režirao, sa Nikol Kidman, Hjuom Džekmenom, Dejvidom Galpililom, Brendonom Volterson i Brajanom Braunom.

Film traje 165 minuta i prošao je loše i na bioskopskim blagajnama i kod kritičara, ali to nije sprečilo Lurmana da iskoristi originalne materijale za seriju.

„Inspirisalo me je to što je epizodno pripovedanje ponovo oživljeno zahvaljujući svetu striminga“, rekao je reditelj.

„Čast mi je što će svetska premijera serije Faraway Downs biti u Australiji, mestu koje je inspirisalo moj rad i moj čitav život, a to sve sa partnerom kao što je SXSW koji prepoznaje povezanost filma, televizije i muzike sa pripovedanjem“, izjavio je Baz Lurman.

Faraway Downs će nakon toga biti emitovana na servisu Hulu u SAD, Star+ u Latinskoj Americi i na servisu Disney+ u svim ostalim zemljama od 26. novembra.

Na samom festivalu u Sidneju pojaviće se i Nikol Kidman, koja će razgovarati sa Perom Sarijem o svojoj producentskoj kući Blossom Films, koja stoji iza serija Big Little Lies, Nine Perfect Strangers i The Undoing.

Baz Lurman vratio se na velika vrata filmom Elvis

U filmu Australija, Kidman glumi englesku aristokratkinju koja nasleđuje ogroman ranč u oblasti Autbek i zaljubljuje se u lokalnog goniča goveda (Džekmen).

„Ne mogu da gledam ovaj film i budem ponosna na to što sam uradila […] ali Brendon Volters i Hju Džekmen bili su divni“, rekla je Kidman o filmu.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari