Besplatan program u Centru za kulturu „Zoran Radmilović“ 1Foto: zajecar.info

Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru organizuje u sredu 19. septembra prvi nastup Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“ i Omladinskog gradskog folklornog ansambla.

Koncert će biti održan u sali Pozorišta, od 20 časova. Ulaz je besplatan.

Pokrovitelj koncerta je Grad Zaječar, a nastup gradskog hora i folklora biće uvod u Festival hrišćanske kulture, koji će biti održan u Zaječaru.

Rukovodilac Omladinskog gradskog folklornog ansambla Nenad Petković je istakao da je folklor vredno vežbao tokom proleća i leta i da su pripremili tri koreografije. Reč je o igrama iz Crnorečja, okoline Leskovca i Kobišnice.

Gradski hor i folklor osnovani su aprila ove godine na inicijativu gradonačelnika Zaječara Boška Ničića. Vršilac dužnosti direktora Ustanove Vladimir Đuričić je obavestio novinare da je rad na novoj predstavi “Prosjačka opera” privremeno zaustavljen i odložen zbog objektivnih okolnosti.

„Već danas u Zaječar dolazi direktor Narodnog pozorišta iz Niša sa kojim ću razgovarati o koprodukciji te predstave i nadam se da ćemo uskoro imati lepe vesti”, rekao je Đuričić.

On je istakao da u međuvremenu traju probe za predstave “Audijencija “  “Vernisaž”, po tekstovima Vaclava Havela, koje takođe režira Božidar Đurović.

Na pripremi ovih jednočinki koje se igraju kao jedna predstava radi brojna ekipa iz Beograda i Zaječara, među kojima i Zoran Hristić, čuveni srpski kompozitor, koji je danas i sam govorio na konferenciji za novinare.

Jedan od najvećih srpskih kompozitora je istakao da je prihvatio da komponuje muziku za “Audijenciju” i “Vernisaž” i da svoj dar stavi u službu zaječarskog pozorišta samo zbog dugogodišnjeg prijateljstva sa Vladimirom Đuručićem, koje datira još iz Negotina, sa “Mokranjčevih dana”.

U Zaječaru će u maju naredne godine biti održan veliki muzički festival čije će uporišne tačke biti pozorište, dve crkve i Romulijana.

Umetnički rukovodilac pozorišnog ansambla Miloš Đuričić je istakao da će premijera nove predstave biti u okviru Dana Zorana Radmilovića , koji će biti održani od 14. do 22. oktobra.

Ustanova organizuje i dramske radionice na srpskom i engleskom jeziku. Dramsku radionicu na srpskom vode glumci Nataša Petrović i Gabrijel Bećarević, kao i nastavnik srpskog jezika i književnosti Stevan Jovanović.

Upis zainteresovanih osnovaca, od petog do osmog razreda, održaće se 25. septembra od 19 časova, a upis zainteresovanih srednjoškolaca koji žele da glume održaće se 26. septembra od 19 sati u foajeu Narodnog pozorišta „Zoran Radmilović“.

Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – centar za kulturu „Zoran Radmilović” u saradnji sa školom engleskog jezika English Only, profesorke Marine Jovanović, organizuje dramsku radionicu na engleskom jeziku.

Članovi radionice mogu biti učenici osnovne škole, koji poseduju znanje engleskog jezika, a imaju želju da na kreativan način usavrše znanje jezika, kroz izvođenje dramskih sadržaja, kako bi učestvovali u malim pozorišnim formama na engleskom jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari