Biković: Ohrabriti žrtve da progovore, a sud da donese odluku 1Foto: FoNet BC

Ako hoćemo da živimo u demokratskom društvu, mislim da je važno da se pretpostavka nevinosti poštuje i da se suđenje ne prenosi na medije, nego da to radi sud, rekao je glumac Miloš Biković govoreći o slučajevima prijavljivanja seksualnog nasilja koji su potresli javnost.

– Kao pozorište (BDP) se osećamo takođe ugroženi i u situaciji smo da treba da igramo predstavu koja za temu ima silovanje a da je presuda već donesena, i u nezgodnoj smo situaciji, važno je da se o ovakvim slučajevima progovori, ali je važno da sud donese odluku, a ne da se zauzimaju strane, istakao je Biković i dodao da je važno ohrabriti žrtve da o tome progovore, ali da se s druge strane dešava da „počnemo da živimo rijaliti u kojem svako sudi.

Kritikujući medije zbog pritisaka na javne ličnosti da se odluče za stranu, Biković je naveo da to podseća na gladijatorske igre.

– Važno je da se žrtve ohrabre, i to što je moguće pre dok je olakšano i dokazati takve stvari, a s druge strane nije dobro pretvarati javnosti u mesto gde se zauzimaju strane, rekao je glumac.

Govoreći o odluci BDP da isključi Branislava Lečića iz predstave, on je rekao da je to pozorište zaštitilo predstavu i zato donelo takvu odluku.

„Mi ne treba da se određujemo dok sud ne donese presudu, svako može lično da ima mišljenje, ali ne bismo smeli u javnosti da sudimo“, ponovio je.

Opširnije čitajte na portalu N1 Beograd.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Biković: Ohrabriti žrtve da progovore, a sud da donese odluku”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.