Bjelogrlić demantuje da je nudio mito 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Reditelj, producent i glumac Dragan Bjelogrlić demantovao je danas u saopštenju tvrdnje reditelja Predraga Antonijevića da mu je početkom 2016. godine nudio mito.

„Nikakvu prepisku takve vrste nisam vodio sa Predragom Antonijevićem, niti sam mu nudio mito. Kako je došlo do toga da se lažira mail komunikacija od pre skoro četiri godine, utvrdiće se u sudskom postupku i pred nadležnim organima“, najavljuje Bjelogrlić.

„Zašto se ovaj gnusni napad na mene pojavio baš sada“, pita Bjelogrlić i podseća da je 25. decembra prošle godine održana sednica Grupacije za kinematografiju, na čijem je on čelu, i svih strukovnih udruženja iz oblasti kinematografije.

„Ovom prilikom, a nakon razgovora sa Upravnim odborom (UO) Filmskog centra Srbije (FCS) i predsednicom UO Jelenom Trivan koji je održan u Privrednoj komori Srbije, izglasano je nepoverenje predsednici UO Jeleni Trivan i celom UO FCS i doneta je odluka da se od članova UO zahteva da podnesu ostavke“, navodi u saopštenju Bjelogrlić.

On precizira da je taj zahtev formalno poslat 8. januara ove godine i ukazuje da istog dana Antonijević dostavlja Asocijaciji reditelja „izmišljenu prepisku s početka 2016. godine“.

U toj prepisci, objašnjava Bjelogrlić, „optužuje mene za nuđenje mita Komisiji kojom on u tom trenutku predsedava, da bi se dodelila sredstva za snimanje jednog filma“.

„Postavlja se pitanje zašto Gaga Antonijević nije u skladu sa zakonskim obavezama prijavio nadležnim organima i UO FCS ovo moje navodno protivzakonito ponašanje u aprilu 2016. od kada datira izmišljeni mail, nego čak četiri godine kasnije i to baš na dan kada se traži smena Jelene Trivan i UO FCS“, ukazuje Bjelogrlić.

Kako je ocenio, da apsurd bude veći „Komisija FCS je dodelila sredstva filmu za koji sam navodno nudio mito“.

„Štaviše i moj film je dobio sredstva istom tom prilikom“, naglasio je Bjelogrlić i upitao da li ovo znači da treba da očekuje novi mail u kojem Antonijeviću nudi pare i za svoj projekat za koji je dobio podsticaje.

Prema stavu Bjelogrlića, „više je nego očigledno da cela ova navodna afera ima za cilj da skrene pažnju sa činjenice da je celokupna filmska industrija ujedinjena, te da je jednoglasno zahtevala smenu Jelene Trivan i celokupnog UO Filmskog centra Srbije“.

Kako smatra, jasno je da, već ustaljenim metodama „spinovanja“, tema medija ne treba da bude zahtev za smenu Jelene Trivan i OU FCS, već moje navodne „koruptivne aktivnosti“.

„Ne želim da budem deo ove hajke i po ovom pitanju se više neću oglašavati, sve što imam rešavaću pred nadležnim institucijama“, zaključio je Bjelogrlić.

Njegov demanti usledio je posle teksta u Blicu u kojem Antonijević tvrdi da mu je Bjelogrlić početkom 2016. godine nudio mito da podrži film „Jesen samuraja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari