Bluz i rok festival "In Wires" 16. i 17. juna 1

Šesnaesti Međunarodni bluz i rok festival „In Wires“ biće održan 16. i 17. juna u Gradskom kulturnom centru Užice.

Festival će početi u petak u 20 časova otvaranjem izložbe fotografija sa rok koncerata „Moć muzike“ Marine Pešić, koja je rođena u Užicu i živi u Novom Sadu, koja je osvojila specijalnu nagradu „Glas žene u muzici“ na ovogodišnjem međunarodnom foto-konkursu „Glas koji se vidi, slika koja se čuje“.

Nakon toga biće predstavljena knjiga pesama „Midnight man“ Rikarda Staraja, koji će od 21 čas nastupiti sa riječkim Midnight Blues Bandom, a potom slede nastupi beogradskog bluz trija Bluz mašina i dveju užičkih rok grupa Ispitni rok i N O Cod.

U subotu, u 17 časova, takođe u Gradskom kulturnom centru, Mikica Milosavljević, gitarista Smaka, održaće radionicu gitare. Sat kasnije uslediće promocija knjige „Nepoznati grad“ Zorana Ilića, a muzički deo programa od 21 čas biće u znaku hard rok grupe The Backdoor Band iz Ohrida, bluz-rok sastava Oktava iz Kragujevca, rokabili kvarteta Moonshine Alligators iz Novog Sada i rok grupe Teorija zavere iz Požege.

Ulaznica za jedno veče košta 300, a za obe večeri 500 dinara.

Organizator Festivala je Udruženje ljubitelja bluza i roka „Glas iskustva“ iz Užica, a Grad je tu manifestaciju podržao sa 140.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari