Bojanin blog o Srbiji 1

 „Zovem se Bojana i istinski verujem u boje! U magiju šarenila i raznolikosti, u čoveka čistog srca koji bira da ne mrzi.

Zovem se Bojana i ulazim u boj! Najlepšim pričama iz cele Srbije, doma svih onih koji u njoj žive, bojovaću za mir u kući“. Ovim jednostavnim rečenicama Bojana Savić (32) objašnjava cilj svog nedavno pokrenutog bloga multiKULSrbija.

Blogeri i blogerke i u Srbiji postaju sve popularniji, posebno ukoliko se bave popularnim temama, modom, kulinarstvom. Blog Bojane Savić se značajno razlikuje jer se autorka, rođena u Beogradu, gde je i diplomirala turski jezik i književnost na Filološkom fakultetu, bavi predstavljanjem zemlje u kojoj živi, njenih različitih delova, boja, kultura, ljudi… Uz poruku da je u različitosti lepota, Bojana je od maja, kada je pokrenula blog, predstavila Beograd, Pešter, Novi Pazar, Srem, Kragujevac… Predstavila je Lejlu, Davida, Tomislava, Niki i Aleksandra, Žikicu, rabinicu Kamniecki, monaha Justina… Čudesne karlovačke prozore, ali i pešterske pašnjake. „Želim da se ljudi okrenu jedni drugima. Da razmišljamo o univerzalnim ljudskim vrednostima“, objašnjava Bojana, dodajući da joj je životna misija da se bori protiv predrasuda. I da podstakne ljude da veruju u svoje snove. Kao što mladi Tomislav romske nacionalnosti sanja da svoju muziku predstavi na Kanskom festivalu i ode u Bolivud. Vredno studira, stvara muziku, sanja Kan i Indiju. Sa njim je Bojana razgovarala nedavno, a sada se sprema put Negotina, da bojama Srbije na svom blogu doda novu, vlašku nijansu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.