Booking Balkan u Kulturnom centru Grad: Književni dvouglovi stvaralaca Balkana 1

U okviru književnoumetničke platforme Booking, Kulturni centar Grad ovog proleća pokreće novi programski segment pod nazivom Booking Balkan. U KC Grad u sredu od 19 sati nastupaju Jelena Nidžović i Lejla Kalamujić (Bosna i Hercegovina), a 27. aprila Zvonko Karanović i Damir Karakaš (Hrvatska) u svojevrsnim književnim dvouglovima.

Booking Balkan baviće se predstavljanjem autora i autorki Balkana i njihovim povezivanjem u međusobnoj interakciji i popularizaciji regionalne književnosti i prevodilaštva.

Uz razgovore o književnosti i prevodilaštvu, o stvaralaštvu učesnika i učesnica programa, novim naslovima, uz čitanje odlomaka, ali i doticanje svakodnevnih tema, poput muzike koju vole, filmova koje gledaju, hobija, i slično, publika će upoznati omiljene umetnike i umetnice Balkana.

Tokom trajanja programa Booking Balkan, u aprilu, maju i junu, KC Grad, između ostalih, ugostiće i Marka Tomaša (Bosna i Hercegovina), Milenu Marković (Srbija), Mašu Seničić (Srbija), Rumenu Bužarovsku (Makedonija), Anu Ristović (Srbija)…

Program je podržan od strane Evropske mreže za književnost i knjige TRADUKI (Berlin).

Cena ulaznice je 250 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari