branka katićFoto: Antonio Ahel/ATAImages

U Beogradskom dramskom pozorištu, Branka Katić je dobila nagradu „Miloš Žutić“ za najbolje glumačko ostvarenje.

Branka Katić je ovu nagradu dobila za ulogu Blanš u predstavi „Tramvaj zvani želja“ Lenke Udovički.

Nagradu „Miloš Žutić“ ustanovilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije 1994. godine kao „spomen na znamenitog glumca – znamenitog po duhovnosti i misli, po poštovanju jezika i govora, po snazi izraza i osećanja“.

Branka Katić dobila nagradu „Miloš Žutić" 1
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ona je rekla da za nju ova nagrada, koja će joj biti uručena nakon večerašnje predstave u Beogradskom dramskom pozorištu, predstavlja neverovatnu radost.

„Ovo je jedna divna nagrada koja mi mnogo znači. Rekla bih da je kruna ove moje relativno kratke pozorišne karijere, pošto sam se pozorištem bavila dok sam živela u Srbiji. Nekih 10 godina, i onda sam dosta dugo živela u inostranstvu gde nisam imala mnogo mogućnosti da se oprobam u pozorištu.

Tako da mi ova nagrada mnogo znači, jer dolazi od mojih kolega, od moje branše, i drago mi je da su prepoznali moju ljubav prema našem poslu, moju predanost, i neki moj dar“, izjavila je za N1 naša proslavljena glumica.

Branka Katić dobila nagradu „Miloš Žutić" 2
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Branka Katić je 30. dobitnica ove nagrade

Nagrada se dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje, za ulogu koja se može okarakterisati kao tragalačka i kao putokaz u glumi.

Nagrada se sastoji od plakete u bronzi sa likom Miloša Žutića (rad akademskog vajara Zvonka Novakovića), od unikatne diplome na pergamentu (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića) i od novčanog iznosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari