branka katićFoto: Antonio Ahel/ATAImages

Branka Katić, jedna od naših najtalentovanijih glumica, koja je od svoje prve uloge igrala rame uz rame sa najvećim imenima regionalne, a kasnije i svetske, scene, upravo je završila snimanje filma „La quinta de los almendros blancos” (The Portuguese House), rediteljke i scenaristkinje Aveline Prat u Barseloni.

https://www.journal.rs/kultura/film-pozoriste-i-tv/branka-katic-spanski-film/

Prilika da prvi put igra na španskom jeziku je, kako kaže, došla sasvim nenadano i bila je za nju izazov budući da ne priča ovaj jezik.

“Bio je to veliki izazov za mene, pa sam januar provela u moru španskog. Učila sam jezik i pripremala se za ulogu po više sati dnevno”, kazala je Branka dodajući da je na kraju bila veoma zadovoljna, pogotovo što je dobila pohvalu od rediteljke za način na koji je oblikovala svoj lik.

„Imala sam jasnu viziju lika i nakon snimanja poslednje scene dobila lep kompliment od rediteljke – rekla mi je da sam napravila ulogu mnogo bolju od svega što je mogla i da zamisli. Partner mi je bio Manolo Solo (Pan’s Labyrinth) a u glumačkom timu je i divna portugalska glumica Maria de Mederios (Pulp Fiction). Film je suptilna ljubavna priča koja istražuje nove početke. Moj lik dolazi u poslednjih pola sata, nosi misteriju, radost i vitalnost. Zahvalna sam na novom iskustvu i pruženoj šansi. La vida es bonita!, istakla je Branka Katić za Journal.

Podsetimo, Branka Katić je prve kadrove delila sa najvećom jugoslovenskom glumačkom zvezdom Milenom Dravić.

Potom i sa Radetom Šerbežijom i Nebojšom Glogovcem da bi nastavila da niže role u kadru sa poznatim svetskim imenima.

Nakon filma Put kojim nisam pošao (The Roads Not Taken) u kome pored holivudskih zvezda Ela Fening i Selme Hajek, igra i sa jednim od najpoznatijih španskih glumaca Havijerom Bardemom. sada je ostvarila i prvu ulogu na španskom jeziku u filmu La quinta de los almendros blancos (The Portuguese House).

https://www.danas.rs/tag/selma-hajek/

U ovom ostvarenju Branka Katić deli kadar sa proslavljenim španskim glumcem – Manolom Solom, koji je pored brojnih rola ostvario i ulogu u filmu Panov lavirint Gilijema del Tora.

Ljubavni zaplet

Film La quinta de los almendros blancos (The Portuguese House) je drama koja donosi duboko lični, emotivni i ljubavni zaplet troje ljudi čiji se životni putevi misteriozno ukrštaju.

Jednog jutra, Fernando (Manolo Solo) se budi i saznaje da mu je žena nestala.

Ona je napustila Španiju, gde se i odvija radnja filma, da bi se vratila u Srbiju.

Suočen sa novonastalom situacijom Fernando odlučuje da krene na put u Portugal.

Tamo upoznaje baštovana koji neočekivano umire, a Fernando odlučuje da preuzme njegov identitet.

Nakon toga upoznaje misterioznu ženu po imenu Amalia (Maria de Madeiros).

Otpočinju miran odnos sve dok Fernando ne sazna da je Olga (Branka Katić) preuzela identitet njegove nestale žene i sada živi u njegovom stanu u Španiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari