Branka Parlić i Slobodan Tišma u novosadskom kampu Šodroš 1Branka Parlić, foto: Privatna arhiva

U Šodroš Survivor Kampu u Novom Sadu u kojem već treći mesec borave aktivisti koji se protive nedavno usvojenom Generalnom urbanističkom planu i tako brane zelenu oazu uz obalu Dunava i zaštićene vrste flore i faune, ovog vikenda je bogat kulturni program.

Sinoć je Kralj Čačka održao koncert, a za danas u 18 časova je zakazan koncert pijanistkinje Branke Parlić koji je trebalo da se održi prošlog vikenda ali je zbog olujnog vremena tada otkazan. Povodom današnjeg koncerta “Kako ja čujem Šodroš” Branka Parlić je za Danas izjavila:

“Radujem se da sviram u Šodroš Kampu jer ja godinama unazad veoma često šetam Šodrošem. Veoma volim taj deo Novog Sada koji svakako treba sačuvati, da bude netaknute prirode i u Novom Sadu. U svakom slučaju, publika će biti u prilici da čuje “kako ja čujem Šodroš”.

Branka Parlić i Slobodan Tišma u novosadskom kampu Šodroš 2

Sutra, u nedelju, 28. avgusta Ekološki front Novi Sad zakazao je još jedan kulturni događaj u Šodroš Survivor Kampu. Pod nazivom “Pitoma religiozna razmišljanja” književni program će održati poznati novosadski književnik Slobodan Tišma. Ovaj program počinje u 16 časova.

Ekološki front Novi Sad se zahvalio svima koji su učestvovali u pripremi i realizaciji ovih događaja, kao i učesnicima.

Priprema za zimu

Iz udruženja Ekološki front Novi Sad podsećaju na akciju prikupljanja sredstava za zimsku opremu i pozivaju sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti da, koliko ko može, podrži borbu za pluća grada, doniranjem novca na račun: 160-403056-13.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari