"Čaj sa Kublaj – kanom" i "Vojvoda Živojin Mišić" na 4. Festivalu malih pozorišnih formi u Zaječaru 1Foto: Promo

Sinoć otvoreni 4. Festival malih pozorišnih formi u Zaječaru nastavlja se večeras dvema predstavama koje su premijerno izvedene početkom ove godine. Najpre će biti igrana monodrama „Čaj sa Kublaj-kanom“ novosadske produkcije „Upalimo reflektore“, urađena na tekst Saše Radonjića u adaptaciji i dramaturškoj intervenciji Aleksandra Milosavljevića.

„Čaj sa Kublaj – kanom“ je, prema rečima autora, „intimna, džepna enciklopedija njegovih iskustava iz višemesečne borbe za život koja se odigravala 2009. godine“. Pisca i Piščev glas u komadu tumači igra Jugoslav Krajnov kome je posle trideset uloga u SNP-u i dvadesetak na scenama drugih pozorišta, ovo prva monodrama u karijeri.

Kao treća predstava u takmičarskoj konkurenciji, večeras će biti igrana i monodrama „Vojvoda Živojin Mišić“ u produkciji Pozorišta Slavija iz Beograda, po tekstu dr Miće Živojinovića i režiji Velimira Mitrovića. Uzbudljiva predstava u kojoj glavni lik tumači Boško Puletić, obuhvata sve glavne događaje njegove blistave vojničke karijere i sukobe sa političkim ambicijama vrha tadašnje države, kažu u Pozorištu Slavija ističući da je reč o kazivanju protkano emocijama, rodoljubljem i setnim humorom.

Organizatori Festivala malih pozorišnih formi, Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“ Zaječar podsećaju da je ulaz na festival omogućen samo onima koji su primili najmanje dve doze bilo koje vakcine (a od prijema druge doze je prošlo minimum 21 dan), imaju potvrdu o preležanoj covid-19 infekciji ili PCR (Ag) test koji nije stariji od 48 sati od dana posete festivalu. U toku trajanja festivala u sali zaječarskog pozorišta dozvoljeno je 50 odsto popunjenosti kapaciteta i obavezno je nošenje zaštitne maske sve vreme boravka u sali i holu pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari