Crtači, izdavači, publika na festivalu stripa u Zrenjaninu 1Foto: screenshot Stripolis FB

Festival stripa „Stripolis“, taj originalni događaj koji je osmislio slikar Branko Đukić, zaljubljenik u crtanje i urednik istoimenog časopisa,  sa idejom da njegov grad bude centar stripa, biće održan u Kulturnom centru Zrenjanina od 14. do 17. septembra.

Biće to četrnaesto okupljanje mnogobrojnih gostiju, izdavača među kojima su „Komiko“, System comics“, „Besna Kobila“, „Stalker“, „Forma B“, „Najkula“, strip crtača i posvećene publike.

Kao i prethodnih godina, izdavači će svoja najnovija strip izdanja prodavati po popularnim cenama, strip crtači će crtati za publiku, odabrana štamparija će raditi sito-štampu za posetioce na licu mesta, a biće tu i veliki izbor igračaka, kolekcionarskih figura i berza starih stripova kao i tradicionalni cosplay.

Kao i svake godine, u tri festivalska dana održaće se izložbe, okrugli stolovi, projekcije, radionice i razgovori sa poznatim autorima stripa.

Novi broj, petnaesti po redu, časopisa “Stripolis” koji izlazi uoči festivala, na preko 190 stranica predstaviće stripove legendarnog holandskog autora Te Tjong Kinga.

Otvaranje festivala je u četvrtak, 14. septembra, u 19 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari